Sprint naar content

Stap 2: Studiekeuzecheck

Stap 2: Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen!

Hoe werkt het?

  • Je meldt je aan voor een (of meerdere) opleiding(en) via Studielink. We adviseren je om voordat je je aanmeldt voor een opleiding deel te nemen aan in ieder geval één studiekeuzeactiviteit. Zie hiervoor de studiekeuzeactiviteiten agenda.
  • We sturen je een korte online vragenlijst over je studiekeuze en je verwachtingen.
  • Als je de vragenlijst invult, nodigen we je uit voor een online check-in gesprek en bespreken we de antwoorden uit de vragenlijst. Bij sommige opleidingen kunnen aanvullende activiteiten georganiseerd worden zoals een rekenoefening.
  • Je krijgt een persoonlijk studiekeuzeadvies.
  • Als je aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet schrijven we je in.
  • Je start met je opleiding, van harte welkom!

Te laat aangemeld?

Heb je je na 1 mei aangemeld dan kán in het geval van een negatief studiekeuzeadvies, je inschrijving geweigerd worden. Als je het niet eens bent met je uiteindelijke advies, of als er bijzondere omstandigheden zijn dan kun je bezwaar maken. In de Regeling studiekeuzeadvies staat beschreven hoe je bezwaar kunt aantekenen.

Bachelors en Ad's in deeltijd en masters
De Studiekeuzecheck voor bachelors en Ad's in deeltijd en masters is niet verplicht. Wil je dit wel, dan kun je dat aangeven in Studielink.

Placeholder for Fontys video
Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar helpen de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij!

Studeren met bijzondere omstandigheden

Bij Fontys kijken we graag samen met jou wat je nodig hebt om zo succesvol mogelijk te kunnen studeren. Jouw studentcoach is je eerste aanspreekpunt. Heb je vragen rondom studiekeuze, zijn er omstandigheden die extra aandacht vragen of wil je topsport combineren met een studie? Wij bieden alle studenten begeleiding op maat aan.

Sfeerafbeelding Fontys