
Je bent er uit, Master Kunsteducatie is de opleiding voor jou! Maar hoe verder? Hieronder een overzicht van alle belangrijke info rondom toelating en aanmelding.
Om de master Kunsteducatie te kunnen volgen, moet je een hbo- of universitaire bachelor hebben afgerond of via een door ons georganiseerd assessment hebben aangetoond dat je over deze competenties beschikt door eerdere opleidingen en/of ervaring. Je hoeft geen diploma in de kunsten te hebben.
Heb je een buitenlands diploma? Dan moet deze aan de Nederlandse normen voldoen. Wanneer je wordt toegelaten, vragen we gewaarmerkte kopieën van je diploma en cijferlijst op, zodat wij het diploma kunnen laten waarderen. Wil je dit eerder laten doen, neem dan contact met ons op. Daarnaast heb je voldoende kennis van de Nederlandse taal nodig. Hiervoor vragen we om een bewijs van NT2 Programma II. Heb je een Belgisch diploma (Vlaams), dan voldoe je automatisch aan de taaleis.
In tegenstelling tot Vlaamse masteropleidingen is er bij Fontys géén schakel- of voorbereidingsprogramma nodig om aan deze opleiding te kunnen beginnen.
Je bent in staat een creatief maakproces (bijvoorbeeld op het gebied van theater, beeld, dans, muziek, mode, literatuur) op te zetten en uit te voeren.
Om toegelaten te worden tot de master Kunsteducatie volg je een intakedag.
Je kunt je uiterlijk 31 mei aanmelden voor een intakedag.
Om deel te nemen aan het intakegesprek moet je je aanmelden via Studielink. Dit kan vanaf 1 oktober. Nadat je je hebt aangemeld in Studielink, ontvang je vanaf 1 november binnen 2 werkdagen een e-mail van FAA-admission@fontys.nl met een link naar je persoonlijke toelatingspagina in Portal Plus.
Voor de intakedag bereid je het volgende voor:
In het portfolio geef je aan wie je bent en waarom je aan de master Kunsteducatie van Fontys Academy of the Arts wil studeren.
Wat en hoe wil je graag leren? Hiervoor volg je een intakedag waarin je met onze werkwijze kennis maakt, met elkaar in gesprek raakt, een masterclass volgt en een korte presentatie geeft. Wat kun en weet je al/nog niet? Tijdens de intakedag leg je ook een intake-interview af. Je gaat met één van onze docenten en een externe expert uit het werkveld in gesprek over wat je kunt, weet, wat je wil leren en hoe je denkt dat de master hier een antwoord op kan bieden.
Inloop vanaf 09:30 uur ingang 1 (Zwijsenplein )
Je krijgt van ons een week na je intakedag te horen of je toelaatbaar bent.
Bereken je collegegeld eenvoudig met de collegegeldmeter. Hier staat ook meer informatie over betaling collegegeld door je werkgever of een ander.
Collegegeld berekenenHoud naast het collegegeld rekening met extra kosten voor studiemateriaal. Voor sommige opleidingen is het mogelijk subsidie te krijgen. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.
Wij vinden het belangrijk dat jij je bij ons thuis voelt. Een studiekeuzecheck kan je hierbij helpen. Met een vragenlijst en een persoonlijk gesprek bekijken we samen of deze opleiding bij je past.
Meld je je na 1 mei aan? Dan is je studiekeuzeadvies bindend.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.