
Je studeert af als Bachelor Docent Theater. Je mag op alle niveaus les geven.
Het werkveld is breder dan alleen het onderwijs. We zien onze studenten in verschillende functies werken. Denk hierbij aan regisseur, theatermaker, trainingsacteur of cultureel ondernemer.
Na de opleiding kun je aan de slag als:
Je leert en inspireert anderen om te spelen en theater te maken. Dit doe je bijvoorbeeld in de vorm van projecten waarbij je de ander leert te improviseren, hun stem te gebruiken en personages uit te uitbeelden. Dit kan op een school, en ook bij toneelgroepen.
Je bent de artistiek leider van een voorstelling. Dat betekent dat je de lijn van de voorstelling bepaalt. Je stemt alles af met de licht- en kostuumontwerpers en het geluid en decorbouwer. Ook begeleidt je de acteurs.
Je creëert eigen theatervoorstellingen en performances. Je bedenkt concepten, de teksten, het decor en het spel. Ook de regie kun je in eigen handen nemen, maar dat hoeft niet.
Dit kun je vergelijken met 'levend oefenmateriaal'. Je neemt een rol aan en brengt deze overtuigend over. Je studenten leren zo met bepaalde situaties of type mensen om te gaan.
Je bent als kunstenaar actief in de culturele sector en verkoopt daarbij je eigen producten of diensten.
We zien onze studenten doorstuderen om hun kennis te verdiepen én te verbreden. Zo sluit onze master Kunsteducatie goed aan als vervolgopleiding. Ook regie-opleidingen of (deeltijd) docentopleidingen in andere kunstvormen zijn geschikt.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.