Sprint naar content

Nucleic Acid Amplification Techniques (NAAT)

Wil jij in korte tijd kennis maken met de beginselen van digital en next-gen PCR technieken? Dan kun je bij Fontys kiezen voor de cursus Nucleic Acid Amplification Techniques van klassieke tot digitale en next-gen PCR: theorie en praktijk! Op deze pagina vind je alle informatie over de cursus.

Over de cursus

Tijdens de cursus worden allereerst de achtergrondprincipes van digital PCR en next-gen PCR besproken. De voordelen van de technieken ten opzichte van klassieke en real-time (kwantitatieve) PCR komen aan bod evenals de verschillen in workflow. Naast de theoretische uitleg worden de cursisten ook praktisch getraind op de QX200 droplet digital PCR (ddPCR) van Bio-rad Laboratories en op de NGPCR van Molecular Biology Systems, en ervaren daarbij het belang van correcte handelingen. Data-analyse en interpretatie worden toegelicht aan de hand van voorbeelddata en eigen gegenereerde data. Aan de hand van verschillende toepassingen, zoals die in de pathologie, medische microbiologie of bij “environmental microbiology”, wordt uitgelegd hoe digital PCR e/o next-gen PCR ingezet kan worden in de praktijk.

 

Voor wie?


Ben jij de professional die in de beroepspraktijk ervaring heeft met het uitvoeren van een (real-time) PCR en wil jij je verder ontwikkelen?
Of wil je graag deelnemen, maar voldoe je niet aan de hierboven vermelde toelatingseis, dan kan de cursusleider in een gesprek met jou nagaan of je alsnog toelaatbaar bent.

Dan sluit de cursus/opleiding Nucleic Acid Amplification Techniques van klassieke tot digitale en next-gen PCR: theorie en praktijk perfect aan bij jouw ambities!


 

Placeholder for Fontys video
Door een duidelijke vergelijking van de verschillende PCR technieken, krijg je een goed overzicht van de verschillende toepassingen in de praktijk
Cursist Jeroen Bosch ziekenhuis

 

Inhoud en opbouw

Omschrijving

Sinds de komst van polymerase chain reaction (PCR) zijn er al meerdere varianten van die techniek ontwikkeld. De meeste recente ontwikkelingen zijn digital PCR en next-gen PCR, waarbij het mogelijk wordt om uiterst sensitief moleculaire targets te detecteren en kwantificeren (digital PCR) of juist supersnel een amplificatie uit te voeren (next-gen PCR).

Bij (real-time) PCR wordt per sample een enkele reactie uitgevoerd, waardoor er één datapunt per sample ontstaat. Bij digital PCR wordt het sample in één PCR reactie verdeeld over duizenden fracties. Hierdoor kan men meer betrouwbaar en gevoelig meten en is het mogelijk om targets te detecteren die traditioneel last hebben van storende factoren. Denk daarbij aan detectie van mutant DNA in een wild-type achtergrond. Next-gen PCR is een end-point technologie die zich daarentegen uitstekend leent voor high-throughput toepassingen omdat het zeer snel antwoorden kan genereren (vanaf 2 min. voor een compleet PCR programma).

 
 

Meerwaarde

Met deze opleiding heb je heel veel mogelijkheden:

  • de cursus geeft je verdieping en verbreding

 
Placeholder for Fontys video
Door mijn praktische kennis te blijven ontwikkelen ben ik een gewilde sparringpartner voor collega's.

 

Aanmelden

Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.
De cursus duurt 1 dag.


Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

 

Praktische info

Niveau
Cursus

Meer informatie:

Annelieke van Bergen, telefoon 08850 89753 of annelieke.vanbergen@fontys.nl