Sprint naar content

Mediatraining (basis en vervolg)

Niveau
Onbekend

Omschrijving

‘Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk.’ ‘Een goed imago komt te voet en gaat te paard.’ Clichés vliegen om je oren als het om optreden in de media gaat namens je werkgever, of dat nu het onderwijs, justitie, politiek, het bedrijfsleven of politie is. Bij persacademie.nl bieden we in onze professionele televisiestudio mediatrainingen aan veelal leidinggevenden die hun organisatie vertegenwoordigen voor schrijvende of audiovisuele pers. Want genoemde clichés zijn maar al te waar en daarom niet voor niets veelgehoord. Je kunt meer kapotmaken dan je lief is.
Veel rectoren, wethouders, officieren van justitie en politiemensen zien dit ook in en schuiven geregeld aan om te oefenen in een omgeving waar uitglijders geen kwaad kunnen en gedegen feedback voorkomt dat het misgaat voor de camera, microfoon of notitieblok. Het gezamenlijke belang van journalistiek en de cursist staat voorop. Verwacht van ons geen trucjes, samen zorgen we dat de boodschap goed en duidelijk over het voetlicht komt.

Locatie

Prof. Gimbrerelaan 16, Tilburg

Locatiekaart op adres: Prof. Gimbrerelaan  16, Tilburg

Voor wie?

Iedere bestuurder vreest de dag dat zijn of haar organisatie ongewild in de spotlights van de pers komt. Er kan immers zomaar brand uitbreken, een ongeval plaatsvinden of nog erger. Dan staat de pers zomaar op de stoep. Wat te doen?
De mediatraining is uitermate geschikt voor bestuur, management en communicatiemedewerkers van overheid, onderwijs en andere instellingen en bedrijven.

Docenten

De trainingen worden gegeven door ervaren (gast)docenten van Fontys Hogeschool Journalistiek.

Docenten

Inhoud

Leren omgaan met vertegenwoordigers van de media. In de professionele televisie- en radiostudio’s van de hogeschool wordt uitgebreid geoefend voor camera en microfoon. Er is ook korte aandacht voor de theorie.

In de basiscursus trainen we:
- omgaan met ‘overval’ door serieuze en/of provocerende journalistiek.
- kort, bondig en helder formuleren van een kernboodschap voor de camera.
- regie krijgen over eigen inbreng tijdens een interview.
- stemgebruik en houding c.q. non verbale communicatie tijdens een vooralsnog vriendelijk tv- en radio-optreden.
- interviewtechniek, met besef van doelgroep en het belang van duidelijk formuleren.

De vervolgcursus herhaalt nog een keer de basisregels en bouwt verder op overdracht van informatie en communiceren met het publiek onder zware omstandigheden door calamiteiten.

Offerte?

Op basis van uw vraag kan deze cursus geheel op maat worden aangeboden. Wilt u graag een offerte ontvangen? Stuur uw wensen naar depersacademie@fontys.nl. Wij maken graag een passend aanbod. De cursus wordt aangeboden vanaf 2 deelnemers.