Sprint naar content

Autisme begeleiden op de werkvloer

Word jij als professional uitgedaagd bij het werken met leerlingen, studenten of cliënten met autisme? Weet jij wat jouw taken, rollen en verantwoordelijkheden zijn op dit gebied? Geef hier een concrete invulling aan met de cursus 'Autisme begeleiden op de Werkvloer'.

Over de cursus Autisme begeleiden op de werkvloer

In deze cursus brengen we jouw taken, rollen en verantwoordelijkheden als professional in kaart. Je koppelt theorie rondom autisme aan jouw eigen praktijk en gaat op onderzoek uit. We geven jou de handvatten om dilemma’s te herkennen en om te vormen naar oplossingen. 

 

Voor wie?

Deze cursus is voor iedereen die werkt met leerlingen, studenten of cliënten met autisme van elke leeftijd. Dit betekent dat je zowel werkzaam kunt zijn in het onderwijs, zorg of op ZZP-basis. Ook kan deze cursus incompany verzorgd worden. 


Toelatingseisen

Er zijn geen harde toelatingseisen. Wel dien je een duidelijke relatie als professional met autisme te hebben, om praktijkopdrachten een goede invulling te kunnen geven. 

 

 

Inhoud en opbouw

Gedurende een periode van acht weken vindt er wekelijks op dinsdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur een interactieve bijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomsten stel je onder begeleiding een casus op. Via deze casus pas je de opgedane theorie toe in de praktijk. Naast deze 24 uur besteed je nog ongeveer 31 uur aan zelfstudie. 
Tijdens de acht bijeenkomsten doe je verdiepende kennis op over autisme. Je koppelt een casus aan jouw rol als professional in relatie tot je student, leerling of cliënt. Naast deze casus ligt de focus op jouw persoonlijke ontwikkeling. Met ervaringsdeskundigheid, expressievormen en beeld verdiep je je. Daarmee krijg jij de juiste handvatten om concrete acties op te stellen. 
Na het succesvol doorlopen van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname. Op dit bewijs worden de opdrachten en studiebelastingsuren vermeld.
Download de flyer.
 
 

Meerwaarde

Je ontwikkelt, krijgt inzicht en past deze kennis toe in de praktijk met deze training. Na het succesvol afronden van dit traject, ben jij in staat om: 

  • Jezelf een ontwikkelde professional te noemen op het gebied van autisme
  • Leerlingen, studenten en/of cliënten een passende begeleiding te geven
  • Jouw nieuwe kennis toe te passen in de praktijk
  • Dilemma’s met succes aan te pakken
 

 

Praktische info

Niveau
Cursus

Deze cursus kunnen wij incompany aanbieden. Neem hiervoor contact op met Ilonka van der Sommen.

T: (06) - 12 96 4230

E: i.vandersommen@fontys.nl

Bekijk hier of dat je in aanmerking komt voor een lening, beurs of andere subsidie regelingen.

 

 

Aanmelden

Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.


Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
En heb je wel interesse in deze cursus? Stuur dan een mail naar osovp@fontys.nl.

 

Locaties en contact