Sprint naar content

ICT & Infrastructure

Gebruikers en bedrijven stellen vandaag de dag hoge eisen aan informatie- en communicatiesystemen. Bijvoorbeeld op het gebied van de betrouwbaarheid (lees beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid) en het borgen van continuïteit van ICT-systemen.

Met de richting ICT & Infrastructure word je opgeleid tot infrastructuurspecialist. Je zorgt ervoor dat alle gebruikte informatie- en communicatiesystemen optimaal (blijven) werken op de aangelegde infrastructuur. Je kunt ICT-middelen aanbieden, managen, monitoren en beveiligen. Denk hierbij ook aan de snel veranderende technologie (virtualisatie – cloud) en steeds complexer wordende IT-landschappen. Ook nieuwe beheer- en monitor tooling en het steeds verder automatiseren van beheertaken spelen een rol in de dagelijkse praktijk van een infrastructuurspecialist.

Na je opleiding AD-ICT kun je bijvoorbeeld aan het werk als technical support engineer, desktop support technician, functional- /application manager, networkspecialist, planning & control officer, L2/L3 trouble shooter, junior cloud engineer of -security officer.

< Terug naar home