
AD-ICT
- 2 jaar
- Nederlands
- Associate Degree
- Deeltijd
Kom kennismaken
- Open dagen
Over de opleiding
Fontys biedt als enige en eerste hogeschool een brede Associate Degree opleiding aan binnen de ICT. In het eerste half jaar maak je via drie van vijf verschillende richtingen kennis met de breedte van het ICT-vakgebied. Van websites vormgeven, organisatieprocessen automatiseren, netwerken inrichten, software ontwikkelen tot robots programmeren. Daarna kies je één richting waarbinnen je specifiek wordt opgeleid voor een gerichte ICT-functie met oog voor verandering en verbetering binnen die functie.
Waarom de opleiding AD-ICT?
- Je hoeft niet direct te kiezen
- Brede oriëntatie via 3 van 5 ICT-richtingen
- Onderwijsvorm goed te combineren met je werk en privé.
- Innovatieve leeromgeving
- Studentnabij onderwijs: geen tentamens, wel individuele begeleiding en beoordeling bij het leerproces
Wat ga je leren?
Als ICT’er moet je snel kunnen schakelen en meegaan met de laatste ontwikkelingen. Je moet vooruit denken, creatief zijn en een kei in je ICT-specialisatie. AD-ICT geeft je hiervoor alle tools.
- Je krijgt basiskennis van uiteenlopende onderwerpen.
- Je doet (bedrijfs)opdrachten en projecten om je kennis in praktijk te brengen.
- Je doet zowel technische als sociale en communicatievaardigheden op.
- Je bent praktisch opgeleid voor bestaande ICT-functies
Hoe ziet je week eruit?
- Per lesweek 4 uur les bij Fontys en 2 uur virtuele sessie (blended learning)
- Je krijgt indien nodig toelichting op de stof of volgt een gastcollege
- Je voert opdrachten bij voorkeur uit bij je werkgever, lectoraten of gerenommeerde bedrijven waarmee we samenwerken
- Alleen en met medestudenten en onder begeleiding van onze docenten
- Ongeveer 14 uur (t)huiswerk en portfolio professional skills
- Gemiddelde studiebelasting is 20 uur per week voor fysieke en virtuele bijeenkomsten en zelfstudie
Toelatingseisen
- Cultuur & Maatschappij
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & Techniek
- Cultuur & Maatschappij
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & Techniek
-
Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.
Niet de juiste vooropleiding en 21 jaar of ouder?
Ben je een Nederlandse student en wil je de Associate Degree volgen, beschik je niet over de juiste toelatingseisen én ben je ouder dan 21 jaar, dan dien je een Nederlandstalige 21+-toets af te leggen, die bestaat uit twee delen. Wanneer je deel 1, de intellectuele capaciteitenonderzoek (ACT) met goed gevolg hebt afgelegd, dien je nog deel 2, een Nederlandstalige taaltest, af te leggen. Beiden worden door Fontys gefaciliteerd. Klik hier voor meer informatie.
De data waarop de ACT-test bij Fontys wordt afgenomen, vind je hier.
Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.
Werk/stage
We gaan er vanuit dat je uiterlijk vanaf het tweede semester een relevante ICT-functie hebt en/of opdrachten kunt doen bij je eigen werkgever.
Juist omdat de ICT-wereld zich zo snel ontwikkelt leiden we je binnen de AD-ICT praktisch op voor bestaande beroepen en ben je klaar voor de toekomst..
Je kunt natuurlijk ook doorstuderen en na de AD-ICT naadloos instromen in het 3e leerjaar van de (deeltijd) bacheloropleiding HBO-ICT.
Agenda
Open avond Ad ICT | Eindhoven
28 feb 2024
18:00 - 21:00
Programma
Online voorlichting
4, 5, 6 juni, 2024
Programma
Docenten en studenten vertellen je alle ins en outs over de opleiding. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. We gaan graag met jou in gesprek.
Meer weten over de opleiding Ad ICT
Wil je graag een gesprek met coördinator Yvonne Derksen? Dat kan. Stuur een mail naar deeltijdfhict@fontys.nl of bel naar 08850-74339. Zij neemt dan contact met je op.
Wil je weten hoeveel collegegeld je dient te betalen voor deze opleiding? Raadpleeg dan de collegegeldmeter. Hier staat ook meer informatie over betaling collegegeld door je werkgever of een ander.
Lees meer over subsidieregelingen:
- Leven Lang Leren Krediet
- Beurzen voor leraren
- Subsidieregeling tweede lerarenopleiding
Heb je een Nederlands adres? Doorloop dan onderstaande stappen om je aan te melden bij Studielink voor een opleiding van Fontys Hogescholen.
Voor start in februari
Stap 1: Je meldt je aan via Studielink. Meld je uiterlijk vóór 1 februari aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren. Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink - dashboard.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.
Stap 2: Je kunt de Studiekeuzecheck doen. De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.
Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven doe je in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 februari.
Meer informatie over je collegegeld vind je hier.
Voor start in september
Stap 1: Je meldt je vóór 1 september aan via Studielink.
Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink - dashboard.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.
Stap 2: Je doet de Studiekeuzecheck.
De Studiekeuzecheck voor bachelors en AD's in deeltijd en masters voltijd en deeltijd is niet verplicht. Wil je dit wel, dan kun je dat aangeven in Studielink.
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys
Stap 3: je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf half mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail.
De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.
Meer informatie over je collegegeld vind je hier.