Sprint naar content

Responsible disclosure Fontys Hogeschool

Wij vinden de veiligheid van onze informatievoorziening erg belangrijk. Ondanks de zorg voor de beveiliging van onze informatievoorziening kan een zwakke plek voorkomen. Je kunt deze kwetsbaarheid bij Fontys melden.
Externen, Fontysstudenten en medewerkers doen dit via de Fontys Responsible disclosure pagina door het invullen van het online meldformulier.

Geen uitnodiging tot actief scannen

Het Fontys responsible disclosure-beleid is geen uitnodiging om ons netwerk of onze systemen uitgebreid actief te scannen op zwakke plekken. Wij monitoren zelf ons bedrijfsnetwerk. Daardoor is de kans groot dat we je scan oppikken en dat ons securityteam onderzoek doet, wat mogelijk leidt tot onnodige kosten.

Het is mogelijk dat je tijdens je onderzoek handelingen uitvoert die volgens het strafrecht strafbaar zijn. Heb je je aan onderstaande voorwaarden gehouden, dan ondernemen wij geen juridische stappen tegen je. Het Openbaar Ministerie heeft echter altijd het recht om zelf te beslissen of het je strafrechtelijk vervolgt.

Strafrechtelijke vervolging

Het is mogelijk dat je tijdens je onderzoek handelingen uitvoert die volgens het strafrecht strafbaar zijn. Heb je je aan onderstaande voorwaarden gehouden, dan ondernemen wij geen juridische stappen tegen je. Het Openbaar Ministerie heeft echter altijd het recht om zelf te beslissen of het je strafrechtelijk vervolgt. Lees hierover op de website om.nl

Wij verzoeken jou

 • Meld je bevindingen over eventuele kwetsbaarheden in onze systemen, zo snel mogelijk via het Responsible disclosure meldformulier om te voorkomen dat de informatie in verkeerde handen valt.
 • Misbruik de gevonden kwetsbaarheid niet door bijvoorbeeld:

  •  meer data te downloaden dan nodig is om het lek aan te tonen

  • de gegevens te veranderen of verwijderen.

 • Wees extra terughoudend bij persoonsgegevens.

 • Deel de kwetsbaarheid niet met anderen totdat deze is opgelost.

 • Maak geen gebruik van aanvallen op fysieke beveiliging of applicaties van derden, van social engineering, (distributed) denial-of-service, malware of spam.

 • Geef voldoende informatie om de kwetsbaarheid te reproduceren, zodat wij deze zo snel mogelijk kunnen oplossen. Meestal zijn het IP-adres of de URL van het getroffen systeem en een omschrijving van de kwetsbaarheid en de uitgevoerde handelingen voldoende, maar bij complexere kwetsbaarheden kan meer nodig zijn .
Onze belofte
 • Wij reageren binnen 5 werkdagen met onze beoordeling van de melding en een verwachte datum voor een oplossing.

 • Wij behandelen je melding vertrouwelijk en zullen je persoonlijke gegevens niet zonder je toestemming met derden delen, tenzij dat noodzakelijk is om een wettelijke verplichting na te komen.

 • Wij houden je op de hoogte van de voortgang van het oplossen van de kwetsbaarheid.

 • Je kunt anoniem of onder een pseudoniem melden. Wij kunnen dan echter geen contact met je opnemen over bijvoorbeeld de vervolgstappen, voortgang van het dichten van het lek, publicatie of de eventuele beloning voor de melding.

 • In berichtgeving over de gemelde kwetsbaarheid zullen wij, als je dit wilt, je naam vermelden als de ontdekker van de kwetsbaarheid.

 • Wij streven ernaar om alle problemen zo snel mogelijk op te lossen en alle betrokken partijen op de hoogte te houden. Wij zijn graag betrokken bij een eventuele publicatie over de kwetsbaarheid, nadat deze is opgelost.

Ons beleid valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 3.0-licentie. Het beleid is gebaseerd op het voorbeeldbeleid van Floor Terra.