Sprint naar content

Parkeren op de campus

Ontdek waar je jouw fiets, brommer/scooter of motor kunt parkeren op de campus.


- Motoren mogen parkeren op de normale parkeerplekken, maar bij voorkeur tussen R4 en R5, zoals hiervoor bestemd.
- Fietsers tussen R4 en R5 wijken uit naar de stalling tussen R5 en R12, en aan de voorzijde van R4.
- Fietsers bij R10 op de stoep worden verzocht de stalling achter R11 of de stalling naast de parkeergarage te gebruiken, zodat de stoep vrij blijft voor voetgangers.
- Als het druk is bij R3, kun je je fiets parkeren bij R4.

Bij R3 en R5 is een afgesloten fietsenstalling aanwezig voor medewerkers. Medewerkers die toegang willen tot deze stalling, kunnen een sleutel aanvragen via sleutelbeheer@fontys.nl.

Tot slot moedigen we iedereen nog eens extra aan om te kiezen voor duurzame vervoersmiddelen, zoals de fiets, brommer/scooter of het openbaar vervoer. Deze milieubewuste keuze draagt niet alleen bij aan een groenere campus maar resulteert ook in minder parkeerdrukte.

Sfeerafbeelding Fontys

Voorkom parkeerstress, kies een alternatief

Omdat er relatief weinig auto parkeercapaciteit op campus Rachelsmolen is, raden we je af met de auto naar Fontys te komen. Heb je de mogelijkheid om anders te reizen, doe het dan. Misschien zijn dit voor jou interessante alternatieven:

  • Kom met de trein of de bus. Wist je dat het openbaar vervoer voor medewerkers van Fontys volledig wordt vergoed? Wellicht is dit een goed moment om over te stappen.
  • Of pak de fiets. In de fietsenstallingen op Rachelsmolen zijn ruim voldoende parkeerplekken. En er zijn afgesloten fietsenstallingen bij R3 en R5. Overigens kunnen medewerkers van Fontys die overstappen op de fiets of E-bike gebruik maken van de renteloze fietslening.
  • Heb je overdag een afspraak buiten de campus, gebruik dan een Mywheels auto (elektrische deelauto) in plaats van je eigen auto.