Sprint naar content

Programma

Programma

13.00 – 13.15 Ontvangst

Koffie en thee in Explorelab


13.15 – 13.30 Start event door docent Gezondheid en alumni opleiding Leefstijlcoach


13.30 – 14.15 Keynote – Mirjam van der Meij
In deze keynote neemt Mirjam je op een inspirerende en interactieve wijze mee in de betekenis van Positieve Gezondheid. We zoomen samen in op de essentie van het gedachtegoed en gedragsverandering die Positieve Gezondheid teweeg brengt en nodig heeft. Motiverende gespreksvoering is hierbij een passend middel. Mirjam deelt een eigen ervaring met je over dat Positieve Gezondheid voor iedereen is, voor iedereen toegankelijk is, ongeacht inkomen, afkomst of opleiding.


14.30 – 16.30 Workshops

Hoe voer je het ‘andere gesprek’? – Mirjam van der Meij

Positieve gezondheid is geen trucje, er is geen blauwdruk die vertelt hoe en wanneer je het kunt toepassen. Het model het Spinnenweb is een middel en niet het doel van Positieve Gezondheid.

In deze workshop ga je je verdiepen in hoe je vanuit de essentie van Positieve Gezondheid in gesprek kunt met een ander. Mirjam begeleidt je in toepasbare gesprekstechnieken, hoe je de ander echt kunt horen en zien, en hoe je veiligheid en vertrouwen kunt creëren. Hierdoor ontstaat verbinding met je gesprekspartner. Dit draagt bij aan de motivatie van de ander om gemotiveerd in actie te komen om pro actief aan de eigen leefstijl en vitaliteit te gaan werken. In deze workshop ga je samen oefenen, ervaren en verdiepen.


Van nieuwsgierigheid naar verbinding en spinnenweb als tool – Noelle van Appeven

In deze workshop sta je stil bij het thema ‘nieuwsgierigheid’. Wanneer was jij voor het laatst nieuwsgierig? En hoe doe je dat eigenlijk nieuwsgierig zijn?

Dit zijn vragen waarover je in dialoog gaat tijdens de workshop en nieuwe ervaringen over op doet. Je gaat opmerken wat het jou en de ander oplevert om écht nieuwsgierig te zijn naar elkaar.


Motiverende Gespreksvoering en open vragen – Lea Raemaekers

In deze workshop ga je jezelf verdiepen in een van de technieken van motiverende gespreksvoering, namelijk: open vragen stellen. Lea neemt je mee in de kunst van doorvragen en nieuwsgierig blijven. Je ervaart de kracht van een goede open vraag stellen én ontvangen, in relatie tot het ontlokken van motivatie bij jouw cliënt. Begrippen als gezondheid, leefstijl, motivatie en vertrouwen op deze manier pas echt betekenis. In de workshop ga je de effecten hiervan bemerken in verschillende rollen.


Motiverende Gespreksvoering en reflecties – Noëlle Khalil

In deze workshop ga je jezelf verdiepen in een van de technieken van motiverende gespreksvoering, namelijk: reflecties geven. Noëlle begeleidt je in het leren “lezen” tussen de regels door. Je ontdekt tijdens deze workshop hoe het is om niet alleen te luisteren maar ook echt te horen wat iemand bedoelt te zeggen. Dit draagt bij aan een sterke verbinding tussen gesprekspartners en maakt motivatie in leefstijlverandering zicht- en voelbaar. In de workshop ga je de effecten hiervan bemerken in verschillende rollen.