Sprint naar content

Deelnemen als bedrijf

Waarom deelnemen aan Fontys Meet & Match?

Fontys Meet & Match is het jaarlijks event waarbij bedrijven en studenten van Fontys Engineering, Technische Bedrijfskunde en Technische Natuurkunde met elkaar verbonden worden. Het event vindt plaats op dinsdag 23 april 2024 van 9.00 - 16.00 uur in het Klokgebouw in Eindhoven.

Ben jij als bedrijf op zoek naar stagiairs of afstudeerders? Op zoek naar samenwerking met Fontys? Wil je op één dag in beeld komen bij 1500 toekomstige engineers? Wil je speeddaten met 8-13 studenten van jouw keuze? Of jouw bedrijf presenteren op de bedrijvenmarkt aan meer dan 1500 studenten, mbo en hbo? Uniek is de samenwerking die wij zoeken tussen het mbo en het hbo.

Placeholder for Fontys video
"Het is schitterend om te kunnen spreken met de studenten en hen te laten weten wat de mogelijkheden zijn binnen ons bedrijf."
Marc, ASML

Hoe ziet het programma eruit?

Het doel van het event is om bedrijven in gesprek te laten komen met toekomstig talent voor het invullen van een stage- of afstudeerplaats. Bedrijven en studenten gaan met elkaar in gesprek tijdens een fysiek event. De opzet bevat drie elementen:

Speeddate met bedrijven

Tijdens een speeddate van 20 minuten gaan een 2e-, 3e- of 4e-jaars student (hbo en/of mbo) en een bedrijf samen het gesprek aan. Voorafgaand aan het event vullen zowel de bedrijven als de studenten hun eigen profiel in. Bedrijven geven aan met welk type student ze in gesprek willen. Bijvoorbeeld met 2e-jaars mechatronica en/of werktuigbouwkunde studenten. De studenten geven aan met welke bedrijven ze graag in gesprek willen komen. Op deze manier worden bedrijven en studenten aan elkaar gematcht. Je hebt als bedrijf maximaal 13 speeddategesprekken per speeddatetafel met studenten die passen bij jouw opgegeven voorkeur. De speeddates worden vooraf ingepland waardoor iedereen een persoonlijk dagprogramma heeft. Reserveer hiervoor alvast dinsdag 23 april 2024 in je agenda.

Bedrijvenmarkt

Voor alle studenten is de bedrijvenmarkt. Hier kun je jouw bedrijf presenteren aan 1500 studenten.

Bedrijvenpresentatie

Het event biedt ook de mogelijkheid om een fysieke presentatie van maximaal 20 minuten te geven aan een groep studenten die zelf kiezen om bij de presentatie aanwezig te zijn.

Welke studenten ontmoet je tijdens Meet & Match?

Het event is bedoeld voor alle bedrijven die in contact willen komen met studenten van Fontys en Summa College die op zoek zijn naar een (afstudeer)stage. Studenten van de volgende opleidingen delen hun cv's en nemen deel aan Meet & Match:

Fontys Hogeschool

 • Automotive
 • Elektrotechniek
 • Mechatronica
 • Toegepaste Wiskunde
 • Werktuigbouwkunde
 • Technische Bedrijfskunde
 • Technische Natuurkunde
 • Applied Science

Summa College

 • Automotive
 • Engineering
 • Laboratorium

Kosten

Aan deelname zijn kosten verbonden, omdat het niet mogelijk is een dergelijk event te organiseren zonder bijdrage vanuit het bedrijfsleven. Kost voor deelname: vanaf €600 (exclusief BTW).

Aanmelden

Je meldt je aan door een bedrijfsprofiel aan te maken op de portal van Fontys Meet & Match.

Heb je al een profiel op de portal van Fontys Meet & Match?
Vraag dan via deze link je login gegevens op en geef in je profiel aan dat je deelneemt aan Meet & Match 2024.

Heb je nog geen profiel op de portal van Fontys Meet & Match of weet je het niet?

Neem dan contact op met Mark Herman van het Fontys Centre of Expertise HTSM.

▪️ E-mail: m.herman@fontys.nl

▪️ Telefoon: 0650737731