Sprint naar content

Stages en praktijkgericht onderzoek

Hieronder vind je de veelgestelde vragen en antwoorden over stages en praktijkgericht onderzoek. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact op met ons klantcontactcentrum. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 08850 80000 (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 - 17:00 uur) of stel je vraag via onderstaand contactformulier.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Er is geen centrale plaats waar stages aangemeld kunnen worden. Fontys werkt decentraal, dat wil zeggen dat elk opleidingsinstituut een eigen stage afdeling heeft en natuurlijk haar eigen stagevoorwaarden hanteert. Informatie en aanmelden kan via deze site. Je aanmelding komt dan rechtstreeks bij de juiste opleiding terecht.
Voor het invullen van een afstudeeropdracht geldt in principe hetzelfde als voor een stageopdracht. Er is geen centrale plaats waar afstudeeropdrachten aangemeld kunnen worden. Fontys werkt decentraal, dat wil zeggen dat elk opleidingsinstituut een eigen stage (afstudeer) afdeling heeft en natuurlijk haar eigen stage-en afstudeervoorwaarden hanteert. Informatie en aanmelden kan via deze site. Je aanmelding komt dan rechtstreeks bij de juiste opleiding terecht.

Studenten laten tijdens de afstudeerperiode zien wat ze geleerd hebben. Ze werken zelfstandig aan een praktijkgerichte opdracht binnen je organisatie. Vaak is dat een onderzoek, maar het kan bijvoorbeeld ook een portfolio-opdracht zijn.Informatie en aanmelden kan via deze site. Je aanmelding komt dan rechtstreeks bij de juiste opleiding terecht.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je heel specifieke vragen hebt over de opdracht of het onderzoek. Of dat je juist een medewerker of docent van Fontys zoekt. Neem dan contact op met het secretariaat van de gewenste opleiding. 

Lecoraat
Als bedrijven, maatschappelijke instellingen of organisaties en overheden, tegen bepaalde bedrijfsvraagstukken aanlopen kan praktijkgericht onderzoek antwoorden bieden en zorgen voor ontwikkeling en innovatie.
Een lectoraat doet praktijkgericht onderzoek op wetenschappelijke basis ter verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Onze studenten worden vaak bij deze onderzoeken betrokken, bijvoorbeeld via afstudeeropdrachten. Ook worden academici ingezet die kunnen promoveren op voor hoger onderwijs relevante vraagstukken, onder begeleiding van de lector en hun universitaire promotoren.
Klik hier voor een overzicht van onze lectoraten.

Expertisecentra zijn samenwerkingen die zich richten op sectoren die voor het welzijn en de welvaart van Nederland van groot belang zijn. Deze centra spelen een belangrijke rol bij het opleiden van onderzoekende professionals die kennis kunnen omzetten in nieuwe producten, technologie├źn en diensten. Meer informatie is ook beschikbaar via onze site over onderzoek.

Contactformulier

Heb je een vraag?

Heb je een tip of wil je reageren op Fontys-informatie, dan kun je terecht bij het Klantcontactcentrum van Fontys Hogescholen.

Dit kan telefonisch via het telefoonnummer 08850 80000 of via onderstaand formulier.