Sprint naar content

Hulp tijdens je studie

Hieronder vind je de veelgestelde vragen en antwoorden over hulp tijdens je studie. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact op met ons klantcontactcentrum. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 08850 80000 (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 - 17:00 uur) of stel je vraag via onderstaand contactformulier.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Fontys heeft de beschikking over een aantal studentpsychologen. Een studentpsycholoog kan je helpen met:

  • klachten, zorgen of problemen waar je niet direct een oplossing voor ziet, middels kortdurende therapie.

Afhankelijk van je klachten, zorgen of problemen kan het zijn dat je wordt doorverwezen. Heb je last van motivatieproblemen? Maak dan een afspraak met de studentendecaan. Als student zijnde kun je zelf een afspraak met een psycholoog inplannen via www.fontys.nl/fontyshelpt (log in met je Fontys student account)

Fontys heeft een aantal studentendecanen in dienst. Een studentendecaan kan jou helpen met:

* motivatieproblemen aan te pakken;

* een passende oplossing te vinden voor belemmeringen die jij ervaart, ongeacht of de oplossing nou doorgaan, het inlassen van een pauze of stoppen is;

* voorzieningen aan te vragen bij o.a. de examencommissie, DUO en Profileringsfonds (afhankelijk van de oorzaak).

Als student zijnde kun je zelf een afspraak met een decaan inplannen via www.fontys.nl/fontyshelpt (log in met je Fontys student account). Ook vind je hier informatie over het inloopspreekuur.

De decaan kan jou hierbij adviseren. Samen kijken jullie naar de mogelijkheden en de oplossingen. Als student zijnde kun je zelf een afspraak met een decaan inplannen via www.fontys.nl/fontyshelpt (log in met je Fontys student account). Ook vind je hier informatie over het inloopspreekuur.

Als student word je in het eerste jaar vanuit jouw opleiding aan een persoonlijke studentcoach gekoppeld. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt bij vragen. Je studentcoach volgt jouw prestaties en geeft waar nodig handige tips en advies. Heb je al met je studentcoach gesproken en/of wil je liever een afspraak maken met een studiekeuzeadviseur? Dat kan! Een studiekeuzeadviseur kan je helpen als:

* je twijfels hebt of je studie bij je past of haalbaar is;

* je met je opleiding wilt stoppen en je hulp nodig hebt bij het maken van een nieuwe studiekeuze;

* je nog niet weet je volgende stap gaat zijn: invulling tussenjaar, wel of niet studeren;

* je bijna afgestudeerd bent, maar twijfelt over je volgende stap: werken of doorstuderen.

Als student zijnde kun je een afspraak met een studiekeuzeadviseur inplannen via www.fontys.nl/fontyshelpt (log in met je Fontys student account). 

Contactformulier

Heb je een vraag?

Heb je een tip of wil je reageren op Fontys-informatie, dan kun je terecht bij het Klantcontactcentrum van Fontys Hogescholen.

Dit kan telefonisch via het telefoonnummer 08850 80000 of via onderstaand formulier.