Sprint naar content
Foto van persoon

Docentonderzoeker

drs. R.T. (Rosalie) Reichardt-Mulder

Rosalie is sinds 2014 werkzaam bij Fontys Hogescholen. Zij ontwikkelt en coördineert de leerlijn managementvaardigheden voor managers in spé. Haar onderzoek voor het lectoraat richt zich voornamelijk op werkgeluk en talentontwikkeling. Het is haar missie om mensen én mkb-bedrijven te helpen groeien en bloeien.

Na het afronden van haar hbo- en universitaire studie Human Resource Studies heeft zij voor diverse werkgevers gewerkt als HR- adviseur en is betrokken geweest bij diverse HRM gerelateerde projecten en reorganisaties.

Omdat zij de behoefte voelde om van trainen haar werk te maken en mensen te helpen groeien, heeft zij de overstap gemaakt naar Fontys Hogescholen als docent HRM, Verandermanagement en Managementvaardigheden. Ook vervult zij functies als studieloopbaanbegeleider, stage- en afstudeerbegeleider.

In 2020 deed Rosalie onderzoek naar het ‘gat tussen studie en beroepspraktijk’. Hieruit bleek dat net afgestudeerden nogal eens merken dat zij eigenlijk niet goed zijn voorbereid op hun werk. Op hun beurt missen werkgevers bij studenten vaak bepaalde vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie. Na deze onderzoeksresultaten heeft zij zich toegelegd op het verbeteren van vaardigheden van toekomstige managers. In het curriculum is de focus meer gelegd op de managementvaardigheden die essentieel zijn voor de beroepspraktijk.

Ook werkgeluk en talentontwikkeling zijn speerpunten in het werk van Rosalie. Zij is gecertificeerd talentcoach en doet onderzoek naar werkgeluk. Zo onderzoekt zij hoe investeren in het werkgeluk van mensen de organisatie resultaten bij mkb-bedrijven positief kan beïnvloeden. Ook heeft zij onderzocht hoe de COVID-19 crisis het werkgeluk van mensen heeft beïnvloed. Zij vindt het heerlijk om studenten te betrekken bij haar onderzoek en hen te enthousiasmeren voor haar vak. Zo worden onderwijs, praktijk én lectoraat met elkaar verbonden.


Publicaties, interviews en bijdragen van Rosalie Reichardt-Mulder


Contact

Foto van persoon

drs. R.T. (Rosalie) Reichardt-Mulder

Docentonderzoeker