Sprint naar content
Foto van persoon

Lector Cross-border Business Development

V.R. (Vincent) Pijnenburg

Geboren ‘Op de Grensberg’ aan de Nederlandse-Duitse grens, opgegroeid in het Nederlands-Duitse grensland en gepromoveerd op het thema grensoverschrijdende samenwerking. De ingrediënten die van Vincent een ‘borderlander’ hebben gemaakt, iemand die de grens als kans ziet en hier naar handelt. Voor hem is het dagelijks onderweg zijn in de euregio dan ook een vanzelfsprekendheid.

Vincent is sinds 2014 werkzaam aan Fontys in Venlo. In de periode 2014-2018 werkte hij als docent promovendus van het lectoraat Fontys Crossing Borders en schreef in die periode zijn proefschrift als buitenpromovendus van het Nijmegen Centre for Border Research (onderdeel van de Radboud Universiteit). In 2018 werd hij benoemd tot onderzoekscoördinator van datzelfde lectoraat. Op 1 mei 2019 werd binnen de Fontys International Business School het lectoraat Cross-border Business Development gestart met Vincent als lector.

Als lector is Vincent verantwoordelijk voor het leiden van het lectoraat en het opzetten en uitvoeren van toegepast onderzoek op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking. Hij draagt zorg dat de euregionale gedachte binnen de bacheloropleidingen van FIBS en in de regio verder wordt ingebed. Dit krijgt onder meer vorm door het uitvoeren van onderzoek samen met collega’s, studenten en het werkveld, het organiseren van euregional business meetings en het opzetten en uitvoeren van grensoverschrijdende projecten.

Naast zijn functie als lector, is Vincent voorzitter van de Duits-Nederlandse Business Club Maas Rhein en voorzitter van de Commissie Internationalisering van Ondernemend Venlo.

Lectorale rede dr. Vincent Pijnenburg

Bekijk hier de lectorale rede die dr. Vincent Pijnenburg op 20 november 2019 heeft uitgesproken.
Klik hier voor de lectorale rede in geschrift.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Lectorale rede dr. Vincent Pijnenburg

Podcast

Het onderzoeksgebied van Vincent betreft de regionaal-ruimtelijke ontwikkeling in het Nederlands-Duitse grensland. De verschillen in planningscultuur van beide landen, is een interessant en uitdagend aspect in de grensoverschrijdende samenwerking.


Contact

Foto van persoon

V.R. (Vincent) Pijnenburg

Lector Cross-border Business Development