Sprint naar content
Foto van persoon

Associate lector Cross-Border Business Development

S.J.M. (Sofie) Moresi

Sofie is opgegroeid in Belgisch Limburg vlakbij de Nederlandse grens. Zij heeft opleidingen genoten aan beide zijden van de grens met stages in Duitsland en Engeland en promoveerde in 2009 aan de Universiteit Maastricht.

Zelf heb ik de rijkdom van de diverse landenperspectieven mogen ervaren en woon ik nu zelfs al bijna 20 jaar in Maastricht.  

Voor CBBD werk ik sinds 1 februari 2024, maar daarvoor was ik al ruim 15 jaar werkzaam binnen Fontys als docentonderzoeker. Naast lesgeven in bachelor- en masteropleidingen, was ik actief binnen diverse onderwijs- en onderzoeksprojecten. Hier heb ik voornamelijk gewerkt aan werkwijzen om organisaties en hun professionals (in opleiding) goed en effectief te laten samenwerken en van elkaar te leren. Zo merkten we dat er binnen organisaties en samenwerkingen vaak sleutelfiguren zijn die het leren en samenwerken aanjagen. Deze zogenoemde bruggenbouwers hebben een sleutelpositie en leveren op basis van hun expertise en affiniteit een belangrijke bijdrage aan het leren en ontwikkelen van individuen, teams en/of organisaties.  

Leren binnen organisaties en de rol van bruggenbouwers hierin fascineren me, en de ervaring die ik heb opgedaan op deze thema’s in de publieke sector, zet ik graag in binnen Cross-Border Business Development voor grensorganisaties en samenwerking in de euregio. Naast mijn werk voor CBBD is het thema ‘Lerende Organisaties’ ook een belangrijk onderdeel van mijn werk voor het strategisch programma ‘Wendbare Professionals’ én voor het Kenniscentrum Leven Lang Ontwikkelen. 

Contact

Foto van persoon

S.J.M. (Sofie) Moresi

Associate lector Cross-Border Business Development