Sprint naar content
Foto Floor van der Wal

Onderwijs-/onderzoeksassistent

F.M. (Floor) van der Wal

Floor van der Wal is onderzoeker en ontwerper bij het Lectoraat Designing Journalism. Hij is gefascineerd door de mogelijkheden die gecreëerd worden wanneer de verbeeldingskracht van design overlapt met de nieuwsgierigheid en engagement van journalistiek.

In 2022 studeerde hij af bij Design Academy Eindhoven waar hij zich specialiseerde in social design en design research. Momenteel volgt hij een master aan de Willem de Kooning Academie waar hij onderzoek doet naar het snijvlak tussen ontwerpen, journalistiek, klimaatverandering en langetermijndenken.

Binnen het lectoraat is hij bezig met het verkennen van gamificatie als onderzoekstool en visualisatiemethode. Hij heeft meerdere spellen helpen ontwikkelen zoals de Moral Design Dilemma game, Scallop Simulator en Manipuleren kun je leren.
Hij is gefascineerd door hoe taal en beelden ons denken beïnvloeden en is daarom bezig met beeldvormingsvraagstukken. Ontwerpend denken in combinatie met journalistiek is volgens hem de sleutel tot het creëren van nieuwe perspectieven op moeilijke sociale en ecologische vraagstukken.


Contact

Foto Floor van der Wal

F.M. (Floor) van der Wal

Onderwijs-/onderzoeksassistent