Sprint naar content
Foto van persoon

Associate lector

Dr. H.H.M. (Hélène) Leenders

Mijn naam is Hélène Leenders. Sinds 2015 ben ik associate lector bij Fontys Pedagogiek. Mijn focus ligt op de thematiek van passend onderwijs, diversiteit en sociale cohesie, (gelijke) onderwijskansen, partnerschapsrelaties tussen ouders en professionals in jeugdhulpverlening en onderwijs, de integratie van jeugdhulpverlening in het onderwijs en vernieuwingsonderwijs (reformpedagogiek, Montessori).

Ik ben doctor in de sociale wetenschappen  (Universiteit Utrecht, 1999) en opgeleid als historisch/ theoretisch pedagoog en onderwijskundige. Als post doc onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam (2002-06) publiceerde ik over burgerschapsvorming en de pedagogische opdracht van het onderwijs.


Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Kennismaken met Johan de Jong en Petra Swennenhuis en Hélène Leenders

Samenwerkingsallianties in Jeugdhulpverlening en Onderwijs (5 januari 2021)

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Minicollege: Hoe ga je als leerkracht met ouders om?

Er wordt sterk ingezet op het bevorderen van educatief partnerschap tussen ouders en leerkrachten. Wanneer ouders en leerkrachten partners zijn in onderwijs en opvoeding, draagt dit bij aan de ontwikkeling van kinderen en zorgt het ervoor dat kinderen hun onderwijskansen optimaal benutten. Hoe ga je als leerkracht met ouders om? Hélène Leenders gaat daar in dit minicollege dieper op in. (April 2017)

Contact

Foto van persoon

Dr. H.H.M. (Hélène) Leenders

Associate lector