Sprint naar content
Foto van persoon

Lector Decision Support: Who CAREs?

Dr. A.T.M. (Angelique) Dierick-van Daele

Angelique Dierick is deeltijdlector 'Decision Support: who CAREs?' en is verbonden aan Fontys Mens en Gezondheid en Fontys Paramedisch. Daarnaast is zij research manager bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en actief in onder andere het netwerk van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Over het lectoraat

Expertise

Vanuit haar huidige functie als manager bij het Catharina Ziekenhuis levert Angelique Dierick een bijdrage aan de infrastructuur waarin onderzoekers inhoudelijk ondersteund werden in het doen van wetenschappelijk onderzoek en zij levert een bijdrage aan het te ontwikkelen ziekenhuisbeleid rondom wetenschap en aan de strategische samenwerking met partners zoals TU/e, Philips en MMC. Daarnaast begeleidt ze promovendi, verpleegkundigen, paramedici en studenten van Fontys bij afstudeerprojecten, praktijkgericht onderzoek en evidence based practice. Ze is actief in diverse netwerken van Stichting Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) en Santeon.

Korte beschrijving

Aan het lectoraat Decision Support: Who CAREs? is Angelique Dierick verbonden als deeltijdlector. Als opleidingsadviseur in de zorgsector zat ze jaren dicht bij het vuur. Vanaf 2005 combineerde zij haar functie Opleidingsadviseur in het Catharina Ziekenhuis met haar promotieonderzoek aan de Universiteit in Maastricht. In 2010 disserteerde Angelique met het proefschrift ‘The Introduction of the Nurse practitioner in General Practice’. In datzelfde jaar werd zij aangenomen als manager, met als opdracht het oprichten van het Wetenschapsbureau in het Catharina Ziekenhuis, dat deel uitmaakt van de Service-eenheid Onderwijs en Onderzoek. Tussen 2010 en 2013 volgde zij het fellowshipprogramma voor implementatieonderzoek bij ZonMw.

Aansluitend aan de hbo-v studeerde Angelique Gezondheidswetenschappen in Maastricht, wat ze combineerde met haar functie als verpleegkundige bij GGZ-instelling Jan Wier in Tilburg. Na haar studie voerde ze diverse opleidingsfuncties uit in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Ook werkte ze als docent aan de opleiding Master in Advanced Nursing Practice bij Fontys Hogeschool.

Angelique Dierick over Decision Support: Who CAREs?

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Lectorale rede Angelique Dierick


Contact

Foto van persoon

Dr. A.T.M. (Angelique) Dierick- van Daele

Lector Decision Support: Who CAREs?