Sprint naar content
Foto van persoon

Docent-onderzoeker

A.P.M. (Anouk) Konings-Pijnappels

Anouk Konings-Pijnappels werkt als epidemioloog, bewegingswetenschapper en podotherapeut. Anouk is als docent-onderzoeker bij Fontys Paramedisch verbonden aan team Interprofessioneel Samenwerken. Daarnaast maakt Anouk deel uit van kennisteam Value Based Health Care.

Value Based Health Care

Het kennisteam Value Based Health Care houdt zich bezig met vragen als: Wat is voor jou goede zorg? Wat mag goede zorg kosten? Vragen die betekenis geven aan waardegedreven zorg (Value Based Health Care). Ook twee urgente vragen, die direct te maken hebben met de beheersbaarheid van de gezondheidszorg vandaag de dag en in de toekomst. Onderzoek binnen dit lectoraat focust zich op het in kaart brengen van wát waarde van zorg is voor wíe: uiteraard voor de patiënt/cliënt en zorgprofessionals, maar ook voor andere betrokkenen (zoals mantelzorgers, onderzoekers, beleidsmakers en zorgverzekeraars).

Vanuit het gedachtegoed van Value Based Health Care (VBHC) werken studenten en docenten van Fontys Paramedisch samen in een interprofessionele leergemeenschap aan het genereren van nieuwe kennis, inzichten en zorginnovaties. We bereiden studenten via uitdagend onderwijs en praktijkgericht onderzoek (onderzoekslijnen en projecten) voor op de gezondheidszorg van de toekomst.


Anouk P.M. Konings-Pijnappels, Marloes Tenten-Diepenmaa, Rutger Dahmen, Simon K. Verberne, Joost Dekker, Jos W.R. Twisk, Leo D. Roorda en Marike van der Leeden (2019) Forefoot pathology in relation to plantar pressure distribution in patients with rheumatoid arthritis: A cross-sectional study in the Amsterdam Foot cohort, Artikel: in Gait & Posture; 68: 317-22, taal: Engels

Anouk P.M. Konings-Pijnappels, Suzanne Heldens, Annemiek Daas en Annette Bentink, (jul 2014) Healthy Athletes tijdens Special Olympics, Artikel in: PodoSophia 18 (4): 30-31, taal: Engels


Contact

Foto van persoon

A.P.M. (Anouk) Konings - Pijnappels

Docent-onderzoeker