Sprint naar content
 

Toelatingsdagen DBKV

Toelatingsdagen DBKV (voltijd en deeltijd)

Aanvullende toelatingseisen: selectie
Voor een studie in het kunstvakonderwijs moet je talent hebben om te verbeelden. Wij verkennen jouw talent via een selectieprocedure. Bij DBKV doe je een toelatings-assessment. Hierbij letten we op je praktijkwerk en affiniteit met de kunsttheorie. We verwachten geen volwaardige kunstenaars of volleerde kunstkenners, maar zoeken vooral naar motivatie en potentie. Het assessment duurt ongeveer een dag (meestal een zaterdag) en bestaat uit een praktische opdracht. De docenten voeren korte gesprekken met je naar aanleiding van je beeldende werk en je portfolio. Als het nodig is, volgt er een extra gesprek. Je hoort zo snel mogelijk of je toegelaten bent.

Voorbereiden op de selectie via voortraject
Wil jij je op de opleiding voorbereiden? Volg dan de Vooropleiding DBKV.

TOELATINGSDAGEN 
DATA
zaterdag 2 maart 2024
zaterdag 13 april 2024
zaterdag 1 juni 2024
zaterdag 6 juli 2024


INFO

Tijdens deze dag (09.00-16.30u) wordt jouw aanleg voor de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving getest. We kijken naar jouw (aanleg voor) beeldend werken, jouw gevoel voor vorm, kleur en materiaal en naar jouw oorspronkelijkheid en originaliteit. We zoeken ook naar potentie op het vlak van educatie en kunsttheorie.

Je maakt voorafgaand aan de dag een aantal thuisopdrachten (theoretisch en beeldend) en deze voeg je toe aan jouw portfolio.

Tijdens deze dag heb je een toelatingsgesprek van 30 minuten. Tijdens dit gesprek geef jij een korte presentatie, stellen wij je wat vragen en bespreken we jouw thuisopdrachten en portfolio.

Je ontvangt na je aanmelding voor deze dag alle inhoudelijke informatie die jij nodig hebt om deze dag succesvol te laten verlopen!

AANMELDEN
Info over aanmelden voor deze dag, vind je op onze website fontys.nl/dbkv (tabblad AANMELDEN)