Deadline: 1 mei
Proefstuderen, open dagen en meer
Van het berekenen van korting tot het afmeten van ingrediënten. Jij snapt maar al te goed hoe belangrijk wiskundige vaardigheden daarvoor zijn. Tijdens de opleiding Leraar Wiskunde leer jij wat nodig is om de lesstof over te brengen aan jongeren. En het vak van docent is nog zoveel meer dan dat.
Je houdt van problemen oplossen en gaat op een hoog niveau wiskundige uitdagingen aan.
De bevlogen leraar zijn die jongeren helpt de wereld om hen heen beter te begrijpen.
Jij hebt extra aandacht voor wie dat nodig heeft en stimuleert persoonlijke ontwikkeling.
Je verdiept je in de vakinhoud en ontwikkelt de vaardigheden die je nodig hebt als tweedegraads bevoegd docent. Je geeft jongeren handvatten voor de toekomst. Door ze te helpen met wiskunde én met hun persoonlijke ontwikkeling. En ook jouw eigen ontwikkeling staat centraal.
Meetkunde, analyse, statistiek en algebra. Maar ook onderzoeken en les(materiaal) ontwerpen.
Ofwel: vakdidactiek. Je gaat direct met je eigen leervragen aan de slag in je stages.
Van klassenmanagement en het motiveren van pubers tot het organiseren van schooluitjes.
De studie Leraar Wiskunde biedt een combinatie van vakinhoud, vakdidactiek en pedagogiek. In verschillende les- en werkvormen leer jij alles over wiskunde en het docentschap. Door middel van klassikale lessen, (groeps)opdrachten, excursies, zelfstudie en de continue toepassing van theorie in de praktijk (stage).
Na de opleiding ben je tweedegraads bevoegd en mag je het schoolvak wiskunde geven aan vmbo, onderbouw havo/vwo en mbo. Met je Bachelor of Education kun je ook centraal werken aan de ontwikkeling van lesmateriaal. Of doorstromen naar de masteropleiding voor je eerstegraads lesbevoegdheid.
Geen paniek! In sommige gevallen kun je alsnog worden toegelaten. Bekijk de volledige toelatingseisen voor alle mogelijkheden.
Ontdek onze campussen: mooie en goed uitgeruste studieruimtes, hippe koffiecorners en fijne campuspleinen. Alles voor groei en gezelligheid!
Bereken je collegegeld eenvoudig met de collegegeldmeter. Naast collegegeld moet je ook rekening houden met andere kosten zoals studiemateriaal, een laptop en deelname aan de introductie.
Collegegeld berekenenSeptember
Nederlands
4 jaar
Hbo-bachelor
Voltijd
Tilburg, Sittard