Sprint naar content

Programma

De minor Frans is een fulltime programma van een semester verdeeld over twee periodes, die elk worden afgerond met een aantal toetsen.  

Het leren van een taal betekent intensief bezig zijn met taal: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Tijdens de bijeenkomsten is Frans de voertaal en docenten communiceren nagenoeg volledig in de te leren taal. Alle taalvaardigheiden maken op deze manier op natuurlijke wijze onderdeel uit van alle bijeenkomsten. We verwachten dat je actief deelneemt aan de bijeenkomsten en dat je je taalvaardigheid oefent met verschillende opdrachten. Je coach kijkt samen met jou naar de studievoortgang en heeft, indien nodig, contact met je studieloopbaanbegeleider. 

Na het basisprogramma in periode 1 breid je in periode 2 je kennis en vaardigheden verder uit en neem je deel aan een (virtuele) studiereis naar een Franstalige stad. De instructietaal is Frans.

Frans I

Het programma biedt een goede variatie van aansprekende, actieve werkvormen. Tijdens de bijeenkomsten lire et écouter, parler et vocabulaire en écrire et grammaire ligt de nadruk op het vergroten van jouw taalkennis en -vaardigheid. 
Tijdens de Ateliers richt je je op Frankrijk en de Franse cultuur.

Toetsing:
  • Schriftelijke toets lezen, luisteren en schrijven
  • Mondelinge toets spreken
  • Schriftelijke toets vocabulaire en grammatica
  • Presentatie, artikel, boekverslag
  • Vlog + presentatie

Frans II

In periode 2 werk je verder aan jouw taalkennis en -vaardigheid. Om je woordenschat en terminologie binnen jouw eigen vakgebied uit te kunnen breiden, verdiep je je bovendien in Franstalige, aan de major gerelateerde vakliteratuur en leg je een dossier des expressions idiomatiques aan.
De Club littéraire biedt je, uitgaand van jouw eigen interesse en niveau, een nadere kennismaking met Franstalige literatuur en muziek.

Tijdens het Atelier verruimen we in deze periode de blik en richt je je op de Francofone wereld.

Toetsing:
  • Schriftelijke toets lezen, luisteren en schrijven
  • Mondelinge toets spreken
  • Schriftelijke toets vocabulaire en grammatica
  • (Major gerelateerde) portfolio opdrachten
  • Presentatie

Excursie
Met de minor Frans neem je deel aan een vierdaagse studiereis naar een Franse stad naar keuze. Met jouw medestudenten organiseer je zelf reis en verblijf. Tijdens de studiereis voer je verschillende opdrachten uit waarover je na terugkomst verslag uitbrengt.

De studiereis is optioneel. Als je ervoor kiest om aan de reis deel te nemen, doe je dit in groepen van minimaal 3 studenten. Als je niet aan de reis deel kunt nemen, werk je op het instituut een vervangende opdracht uit.

Let op: Je kunt alleen deelnemen aan de studiereis als je de volledige minor van 30 EC volgt. Deelname aan de studiereis is niet verplicht. Voor thuisblijvers is er een alternatief programma. Ook hier kunnen kosten aan verbonden zijn.

Sfeerafbeelding Fontys