Sprint naar content

Ingangseisen

De examencommissie van je eigen opleiding moet instemmen met deelname aan de minor. Met andere woorden: je moet voldoen aan de eisen die jouw opleiding stelt om te starten met een minor.

Voorafgaand aan de minor neem je verplicht deel aan een digitale intaketoets en een online intakegesprek. Voor jou is het van belang dat je op basis van de resultaten kunt bepalen wat jouw sterke en zwakke punten zijn. De resultaten zijn dus niet in eerste instantie bepalend voor je toelating tot de minor, maar geven vooral jouw startniveau binnen het A2-niveau aan.

Vereiste voorkennis voor Minor Frans(30 EC) en Frans I (15 EC)

Het instapniveau voor de minor Frans voor periode 1 is ERK-niveau A2.
Bij de start gaan we ervan uit dat je ten minste drie jaar Frans hebt gevolgd op de middelbare school. Wanneer het wat langer geleden is dat je Franse les hebt gehad, dan is dat geen probleem. Wat je geleerd hebt, komt sneller terug dan je denkt!

Vereiste voorkennis voor Frans II (15 EC)

Dit is het tweede gedeelte van de minor Taal en Cultuur Frans van 30 EC. Je kunt deze ook combineren met een andere taal van de minor Taal en Cultuur in de mix-en-matchvariant. Het instapniveau voor de minor Frans voor periode 2 is ERK-niveau A2/B1.

Mix-en-matchvariant

Wil je je verdiepen in twee talen? Dat kan. Met onze mix-en-matchvariant volg je de eerste periode van het semester één taal en de tweede periode een andere taal van onze minor. Let op de toelatingseisen per taalvariant. Frans I (15 EC) start in september en februari, en Frans II start in november en april. Deze programma's komen overeen met de twee periodes van de 30EC minor.

Sfeerafbeelding Fontys

“Het is een intensieve minor, maar dat blijkt voor studenten juíst een motivatie te zijn om ervoor te kiezen. Ze weten precies wat ze moeten doen om het certificaat te behalen”