Sprint naar content

Programma

De minor Duits is een fulltime programma van een semester verdeeld over twee periodes, die elk worden afgerond met een aantal toetsen.

Na het basisprogramma werk je in de tweede periode aan de verdieping van het geleerde uit periode 1 en neem je deel aan een (virtuele) excursie naar een Duitstalig land. De instructietaal is Duits.

Het leren van een taal betekent intensief bezig zijn met taal: spreken, luisteren, schrijven en lezen. We verwachten dat je actief deelneemt aan de bijeenkomsten en dat je je taalvaardigheid oefent met verschillende opdrachten. Je coach kijkt samen met jou naar de studievoortgang en heeft, indien nodig, contact met je studieloopbaanbegeleider.

Duits I

Het programma biedt een goede variatie van aansprekende, actieve werkvormen. Bij de vakken Lesen/Hören, Schreiben en Sprechen ligt de nadruk op het vergroten van jouw taalkennis en het verbeteren van algemene taalvaardigheden. Middels workshops richten we ons op de cultuur van Duitsland.

Toetsing
  • schriftelijke toets lezen en luisteren
  • mondelinge toets
  • schriftelijke toets schrijven
  • portfolio producten

Duits II

In periode 2 werk je aan verschillende tekstsoorten die van pas kunnen komen in je toekomstige beroep. In een beroepsproduct laat je zien hoe je major van toepassing kan zijn op Duitsland of een ander Duits taalgebied. Middels workshops richten we ons op de cultuur van Zwitserland en Oostenrijk.

Toetsing
  • schriftelijke toets lezen en schrijven
  • portfolio producten
  • schriftelijk verslag en mondelinge toets over product
  • vlog over bezoek aan Duitstalige stad

Excursie

Met de minor Duits maak je een (meerdaagse) excursie naar een Duitstalig land om de cultuur te proeven en meteen je taalvaardigheid toe te passen. Onder begeleiding van je docent maak je een groepsplanning en ter plaatse leg je je belevenissen vast in een vlog en voer je een gesprekje met een ‘local’.

Let op: alleen als je de volledige minor van 30 EC volgt, kun je deelnemen aan de buitenlandexcursie. Deelname aan de studiereis is niet verplicht. Voor thuisblijvers is er een alternatief programma. Hier kunnen ook kosten aan verbonden zijn.

Sfeerafbeelding Fontys