Sprint naar content

Programma

De minor Chinees is een fulltime programma van een semester verdeeld over twee periodes, die elk worden afgerond met een aantal toetsen.

Je begint met een basisprogramma waarin je de klanken (pinyin) oefent en vervolgens ook de karakters leert schrijven. In de tweede periode werk je aan de verdieping van het geleerde. Uiteraard is er ook voldoende aandacht voor de culturele aspecten van de taal.

Het leren van een taal betekent intensief bezig zijn met taal: spreken, luisteren, schrijven en lezen. We verwachten dat je actief deelneemt aan de bijeenkomsten en dat je je taalvaardigheid oefent met verschillende opdrachten. Je coach kijkt samen met jou naar de studievoortgang en heeft, indien nodig, contact met je studieloopbaanbegeleider.

Chinees I

In de eerste periode maak je een begin met het lezen, luisteren, spreken en schrijven van het Chinees en is er aandacht voor de Chinese cultuur. Daarnaast begin je aan een praktijkopdracht waarin je je major verbindt met de Chinese taal en cultuur.

Toetsing:
  • schriftelijke tentamens voor integraal Chinees, luistervaardigheid en lees- en schrijfvaardigheid
  • mondeling tentamen spreekvaardigheid
  • cultuuropdrachten

Chinees II

In de tweede periode van het semester borduur je voort op de eerste periode. Je verdiept en verbreedt de al opgebouwde kennis. Je gaat onderzoek doen naar een stad of streek in China en maakt daarover een videopitch. Je werkt verder aan de eindopdracht waarin je je major koppelt aan het taalgebied. Voor getalenteerde studenten bestaat er bovendien de optie om na een training deel te nemen aan een HSK-examen.

Toetsing:
  • schriftelijke tentamens voor integraal Chinees, luistervaardigheid en lees- en schrijfvaardigheid
  • mondeling tentamen spreekvaardigheid
  • eindverslag en een videopitch
Sfeerafbeelding Fontys

“Ik heb zelf een Chinese achtergrond en sprak al een beetje Chinees. Dankzij het verblijf in China, pikte ik de taal snel op en heb ik mijn vocabulaire flink uitgebreid”.

Jasmin Tchang, Honours Traject, student Sport, Management en Ondernemen (Hogeschool van Amsterdam)