Sprint naar content

Commerciële Economie

 • 2 jaar
 • Nederlands
 • Associate Degree
 • Deeltijd
Start februari en september | Eindhoven

Kom kennismaken

 • Open dagen

Ben jij aan het werk in een commerciële functie bij een middelgroot of groot bedrijf en wil je beter en professioneler in je werk worden, maar vind je 4 jaar studeren te lang? Dan is de 2-jarige Commerciële Economie (Associate degree) deeltijdopleiding wat je zoekt. Tijdens de studie leer je marketing op tactisch niveau, de schakel tussen strategie en uitvoering.

Over de opleiding Commerciële Economie (Associate degree)

Commerciële Economie (Associate degree) in deeltijd is een 2-jarig, praktijkgericht programma op hbo-niveau waarbij je werken en leren eenvoudig combineert. Je bent geïnteresseerd in ontwikkelingen in de wereld om je heen en het lijkt je leuk om die op basis van marktonderzoek te vertalen naar marktkansen voor bedrijven. Na het afronden van deze studie ben jij de schakel tussen het hoger management en de uitvoering op de werkvloer.

Wil je deze Associate degree opleiding in voltijd volgen, neem dan een kijkje. Deze opleiding kun je ook als 4-jarige deeltijdopleiding volgen, lees daar meer over.

Waarom de opleiding Commerciële Economie (Associate degree) bij Fontys?

 • Je werkt in een marketing- of verkoopgeoriënteerde functie en wil doorgroeien.
 • Je wil werken aan je eigen employee-branding; toekomstgericht interessant zijn én blijven voor je werkgever(s).
 • De kennis die je opdoet pas je direct toe in je eigen werk, waardoor je werkgever meteen de toegevoegde waarde van je studie ziet.
 • Je wil graag een andere commerciële functie.
 • Je vindt het belangrijk om te leren van en mét andere professionals uit het commerciële vakgebied.
 

Wat ga je leren?

Tijdens de studie leren we je marketing op tactisch niveau, de schakel tussen strategie en uitvoering, en zie en creëer je marktkansen voor bedrijven.

 • Wat je tijdens je opleiding leert pas je direct toe in je werk. Je wordt een andere gesprekspartner op je werk, ook je collega’s ervaren dat jij je ontwikkelt.
 • Je werkt aan beroepsproducten waarbij jouw werkomgeving centraal staat.
 • Behalve kennis ontwikkel je ook talrijke vaardigheden (21st century skills), die je in je werk toepast.
 • De opleiding is breed op commercieel gebied: je wordt niet binnen één context opgeleid.
 • Je leert mét en van andere studenten die, net als jij, hun ervaring meenemen.
 

Deeltijd Commerciële Economie studeer je bij Fontys Pro Economie

 

Hoe ziet je week eruit?

 • Eén keer per week naar de Fontyscampus: op maandagmiddag en -avond voor ontmoetingen met je studiecoach, tutor en vakexperts en verdieping met je studiegenoten.
 • Persoonlijke, interactieve bijeenkomsten.
 • Je definieert zelf opdrachten waar je onder begeleiding aan werkt die aansluiten bij jouw werkomgeving.
 • We hebben een aanbod dat bestaat uit zowel fysiek onderwijs als een digitale leeromgeving.
 • De Associate degree bestaat uit twee fases van ieder 60 studiepunten.
 • Je kunt in 2 jaar je diploma halen, dit betekent dat je ongeveer 15 tot 20 uur per week aan je opleiding moet besteden.
 
 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.

Eén vak niet in jouw pakket? 
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.

Niet de juiste vooropleiding?  
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.   

Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

Placeholder for Fontys video
Kom gerust bij onze opleiding kijken voordat je een studiekeuze maakt. We ontmoeten je graag tijdens een (online) voorlichting of neem contact met ons op.'

 

Opbouw

Fase 1 - 60 studiepunten

Iedere onderwijsperiode (vaak een half jaar) kies je op basis van jouw werkcontext en leerambities een leeruitkomst. Deze leeruitkomst beschrijft wat je aan het eind van deze periode inhoudelijk wilt aantonen. Dat doe je aan de hand van één of meerdere beroepsproducten. Afhankelijk van je leeruitkomst, maak je gebruik van bijeenkomsten en kennis en vaardigheden die jou inhoudelijke verdieping bieden. Een studiecoach, een tutor en vakexperts begeleiden je hierbij en je wordt beoordeeld door assessoren. 

Fase 2 - 60 studiepunten

Iedere onderwijsperiode kies je een leeruitkomst die het beste past bij jouw leerambitie en werksituatie. Daarbinnen bepaal je welke kennis en vaardigheden je daar nog bij nodig hebt. Jij definieert zelf hoe jij deze leeruitkomst aantoont. Op deze manier bouw je dus je eigen studie op maat, zodanig dat je aansluit bij vraagstukken binnen jouw werkomgeving en waarmee je voldoet aan de eisen voor het diploma. Een studiecoach, een tutor en vakexperts begeleiden je hierbij en je wordt beoordeeld door assessoren. Ook leer je van je medestudenten die in verschillende disciplines werkzaam zijn.

 
 

Werk/stage

Kies je voor deze Associate degree? Lucky you! B2b- en b2c-bedrijven in de Brainportregio geven namelijk aan plek te hebben voor medewerkers met een Associate degree. Ook zien we een sterk toenemende vraag naar afgestudeerden met kennis op het gebied van (online) marketing en sales. En laten we daar in deze opleiding nou net volop aandacht aan geven. Ga aan de slag als:

 • Salesmedewerker
 • Marketing-/communicatieadviseur
 • Verkoopmedewerker binnendienst
 • Assistent marketingmanager
 • Assistent marketeer

Wil je na het behalen van je Associate degree Commerciële Economie verder studeren? Je kunt zonder studievertraging doorstromen naar het derde jaar van de deeltijd hbo bachelor Commerciële Economie. Zo behaal je in vier jaar je hbo bachelor diploma.

 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Raymond Doesburg, Accountmanager bij Koninklijke Gazelle

“Het grootste voordeel van flexibel leren bij Fontys Pro is dat ik kan kiezen tussen les op de maandag en de donderdag. Heb ik maandag een vergadering, dan kan ik op donderdag les volgen. Daarnaast kun je de kennis- en skillselementen aanpassen aan je leerdoelen. Dat geeft mij heel veel ruimte om flexibel te leren. Dat vind ik erg prettig en die flexibiliteit past ook bij de huidige tijd.”

 

Agenda

Meld je hier aan voor één van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de opleiding voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een Open dag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.

Open avond
5 juni 2024
Programma

Docenten en studenten vertellen je alle ins en outs over de opleiding. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. We gaan graag met jou in gesprek.

Meer weten over de opleiding Ad Commerciële Economie

Wil je weten hoeveel collegegeld je dient te betalen voor deze opleiding? Raadpleeg dan de collegegeldmeter. Hier staat ook meer informatie over betaling collegegeld door je werkgever of een ander.

Lees meer over subsidieregelingen:

- Leven Lang Leren Krediet

- Beurzen voor leraren

- Subsidieregeling tweede lerarenopleiding

  Stap 1: Je meldt je - uiterlijk 31 augustus - aan via Studielink.
  Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink - dashboard.

  Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas ingeschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

  Stap 2: Je mag de Studiekeuzecheck doen.
  De Studiekeuzecheck voor bachelors en associate degrees in deeltijd en masters voltijd en deeltijd is niet verplicht. Wil je dit wel, dan kun je dat aangeven in Studielink.

  De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys

  Stap 3: je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf half mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail.
  De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

  Lees meer over je collegegeld.

   

  Download de factsheet van deze opleiding

  Op een later moment nog eens bekijken of deze opleiding echt bij je past? Via onderstaande knop kun je de factsheet downloaden. Hierin vind je meer informatie over de opleiding op een overzichtelijke en eenvoudige manier. Zo lees je bijvoorbeeld wat deze opleiding inhoudt, hoe het zit met toelating en vind je allerlei handige links die je helpen bij je studiekeuze.