Cultuur & Maatschappij
Direct instroombaar
Economie & Maatschappij
Direct instroombaar
Natuur & Gezondheid
Direct instroombaar
Natuur & Techniek
Direct instroombaar
Verpleegkunde is meer dan het verzorgen en verplegen van mensen. De mens met een zorgvraag staat centraal. En ieder mens is anders. Het is daarom belangrijk dat je je goed inleeft, op een open en begripvolle manier. Daar komt bij dat je duidelijk communiceert en rekening houdt met persoonlijke factoren zoals leeftijd, culturele achtergrond en economische positie. Doordat mensen steeds langer leven en meer en andere zorg nodig hebben, kom je in elk werkveld ouderen tegen. Van ziekenhuizen tot psychiatrie tot thuiszorg.
Tijdens de opleiding Verpleegkunde leer je de best mogelijke zorg te geven aan iedere patiënt. Je verdiept je in hoe je de zorgvraag achterhaalt en tot een zorgplan komt. Dit doe je door nauwkeurig te observeren, grondig te onderzoeken en kritisch te zijn. Je leert samenwerken, communiceren en organiseren in een goede mix tussen theorie en praktijk. Bovendien oefen je veelvuldig verpleegkundige vaardigheden zoals injecteren en wondverzorging.
Vol afwisseling! Je werkt in kleine (project)groepen en leert van elkaar. En je doet ervaring op in de beroepspraktijk. Als student Verpleegkunde:
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Er is veel vraag naar hbo-verpleegkundigen! Na je opleiding Verpleegkunde kun je overal in de gezondheidszorg gaan werken als verpleegkundige. Bijvoorbeeld in:
Arbeidsmarktperspectief
De arbeidsmarkt voor verpleegkundigen is in beweging. De samenleving vergrijst en de zorgvragen worden steeds complexer. De zorg wordt steeds persoonlijker en tegelijkertijd is er grote druk door de kosten die dat met zich meebrengt. Er is veel vraag naar hbo-verpleegkundigen die zorg verlenen op hoog kwalitatief niveau. De verwachting is dat dit in de toekomst verder groeit.
Doorstuderen
Nadat je een aantal jaren hebt gewerkt, kun je een verpleegkundige vervolgopleiding gaan doen, zoals Kinderverpleegkunde, Intensive Care Verpleegkunde of Sociaal Psychiatrische Verpleegkunde. Daarnaast zijn er passende hbo-masters zoals Healthy Ageing Professional of Advanced Nursing Practice. Ook kun je na je studie een universitaire master volgen. Denk aan Gezondheidswetenschappen of Verplegingswetenschappen.
Meld je hier aan voor één van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de opleiding voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een Open dag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.
Wil jij ervaren hoe het is om student te zijn op het hbo? Of wil je een beter beeld krijgen van een hbo-opleiding? Neem deel aan het hbo voorbereidingsprogramma op één van de Fontys locaties.
Hier lees je meer over het programma.
Heb jij al een paar opleidingen in gedachten? Fijn! Dan is het tijd voor de volgende stap. Bezoek onze open dag en kom sfeer proeven, want of het écht klikt merk je het beste op onze campus. Onze studenten en docenten leiden je met plezier rond.
Onze open dag is op 2 november, 2024.
Wil jij erbij zijn? Laat je gegevens achter en krijg als eerste bericht.
Het is dit studiejaar niet meer mogelijk om een meeloopdag te plannen. Uiteraard ben je in het nieuwe studiejaar van harte welkom! Je kunt je vanaf 1 november 2024 op deze pagina weer aanmelden voor een meeloopdag.
Je loopt tijdens een meeloopdag met één van onze verpleegkunde studenten mee en volgt de lessen, colleges en praktijklessen van die dag. Je kunt ook met andere studenten en docenten in gesprek die graag vertellen over hoe de opleiding in elkaar zit, en hoe het is om bij Fontys te studeren.
Hoi hoi, ik ben Ilona, ik ben 21 jaar jong en zit in het 2e jaar van de opleiding Verpleegkunde in Tilburg. Ik heb het erg naar mijn zin en volg de opleiding met liefde.
Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik heel graag met mensen werk en ik met deze opleiding heel breed opgeleid kan worden voor verschillende werkvelden.
Mijn hobby's zijn koken, tekenen, zingen, dansen en chillen en participeren aan schoolactiviteiten. Ben jij nou benieuwd hoe een lesdagje Verpleegkunde in elkaar zit, meld je dan aan en wie weet zie ik jou heel snel!
Hi! Ik ben Nikita en ben tweedejaars verpleegkunde student in Eindhoven. Mijn ambitie is om als ambulanceverpleegkundige te werken. Deze opleiding is de eerste stap om dit doel te bereiken. Ik ben ontzettend enthousiast over het vak en de opleiding! Zoals bij velen is mijn favoriete vak AFP (Anatomie, Fysiologie en Pathologie). Hierbij ontwikkel je een brede kennis van het menselijk lichaam en ben je uiteindelijk in staat klinisch te redeneren. Je leert 'wat' en 'waarom' iemand iets zou kunnen mankeren en hierop kom je in actie. Je koppelt de opgedane theoretische kennis aan de praktijk en doet daarmee praktische ervaring op. Dit alles vind ik heel leerzaam en ik wil mij hierin blijven ontwikkelen!
Ik vertel je graag meer over de opleiding/het verpleegkundigvak en beantwoord graag al je vragen! Meld je aan voor een meeloopdag. Wie weet raak je net zo enthousiast als ik en word je onze nieuwe toekomstige collega :)
Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en laptop.
Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart.
Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
Leuk dat je bij Fontys wilt komen studeren! Meld je vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren. Aanmelden na 1 mei? Informeer bij de opleiding naar de mogelijkheden.
Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober.
Aanmelden voor mbo-verpleegkundigen
Verpleegkundigen met een mbo-4 diploma melden zich in studielink aan voor een hoger leerjaar!
Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink – dashboard.
Stap 2: Je wordt uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.
De studiekeuzecheck vervalt als je start in een hoger leerjaar.
Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.