Sprint naar content

Placeholder for Fontys video
Tijdens de lessen kom je voortdurend in aanraking met praktijkechte situaties en zijn er veel mogelijkheden om ervaringen uit te wisselen met andere studenten."
 

Opbouw

De onderwijsgroepen bestaan uit ongeveer 16 studenten. Alle vakken en opdrachten die je krijgt zijn verbonden aan situaties uit de praktijk.

Praktijkechte situaties 
Tijdens de lessen krijg je veel te maken met praktijkechte situaties en kun je ervaringen uitwisselen met andere studenten. Je verwerkt de opgedane ervaring en theorie in je eigen beroepspraktijk. En er worden simulatiepatiënten ingezet om je te laten ervaren hoe je als verpleegkundige in de praktijk geconfronteerd wordt met problemen en kritische situaties. 

Je hebt al een mbo-verpleegkunde diploma niveau 4. Daarom duurt deze duale verkorte opleiding 2,5 jaar. Je gaat 1 dag per week naar school. En je werkt en leert minimaal 24 uur bij een zorginstelling, waar je je werkomgeving gebruikt als leerplaats. De 24 uur dienstverband is exclusief het onderwijs.

In het onderwijs werken we met praktijkechte situaties en je volgt onderwijs over:

- Anatomie, fysiologie en pathologie

- Verpleegkundig redeneren

- Communicatieve vaardigheden

- Onderzoeksvaardigheden

- Verpleegkundige thema's

- Leven lang leren: professionele en persoonlijke ontwikkeling

Minor

Na een half jaar start je met een minor. Dat is een keuzeprogramma van een jaar. Er zijn diverse opleidingsminoren waaruit je kunt kiezen.

Afstudeerproject

Na de minor start je met het afstudeerproject. De opdracht hiervoor bespreek je met de zorginstelling waar je werkt. Je krijgt begeleiding van een Fontys verpleegkundedocent en van iemand vanuit je werk.