Sprint naar content

Programma

De minor Engels is een fulltime programma van een semester verdeeld over twee periodes, die elk worden afgerond met een aantal toetsen.

Het leren van een taal betekent intensief bezig zijn met taal: spreken, luisteren, schrijven en lezen. De minor Engels is een fulltime programma van één semester. We verwachten dat je actief deelneemt aan de bijeenkomsten en dat je je taalvaardigheid in de praktijk oefent via verschillende opdrachten. Je coach kijkt samen met jou naar de studievoortgang en heeft, indien nodig, contact met je studieloopbaanbegeleider. De instructietaal is Engels.

Let op: er is aanbod op drie niveaus die aansluiten op de volgende internationaal erkende examens: Cambridge First Certificate, Cambridge Advanced en Cambridge Proficiency. Aan de hand van een digitale intaketest ruim voor aanvang van de minor wordt jouw startniveau vastgesteld en word je ingedeeld in de niveaugroep die het dichtst bij je eigen startniveau ligt. Deelname aan de intaketest is dan ook een voorwaarde voor deelname.

Engels I

Alle lesactiviteiten zijn gericht op het verbeteren van je communicatieve competenties. Het programma biedt een goede variatie van aansprekende, actieve werkvormen. Bij de vakken Speaking, Writing en Reading & Listening ligt de nadruk op het vergroten van jouw taalkennis en het verbeteren van algemene taalvaardigheden. Daarnaast is er een afwisselend aanbod van verdiepende of verbredende workshops gericht op cultuur of beroepsvaardigheden. 15EC studenten werken zelfstandig aan het schrijven van een goed onderbouwd argumentatief essay.

Toetsing
 • schriftelijk tentamen voor luister- en leesvaardigheid
 • mondelinge presentatie spreekvaardigheid
 • boekverslag (schrijfvaardigheid)
 • individuele en/of groepsopdrachten (variërend per workshop)
 • argumentatief essay (alleen 15EC programma)

Engels II

Alle lesactiviteiten zijn gericht op het verbeteren van je communicatieve competenties. Het programma biedt een goede variatie van aansprekende, actieve werkvormen. Bij de vakken Speaking 2, Writing 2 en Reading & Listening 2 ligt de nadruk op het vergroten van jouw taalkennis en het verbeteren van algemene taalvaardigheden. Daarnaast is er een afwisselend aanbod van verdiepende of verbredende workshops gericht op cultuur of beroepsvaardigheden. Door middel van zelfstandig onderzoek vergroot je je vakkennis en expertise, en leer je hoe je een goed onderbouwd academisch rapport moet schrijven.

In de excursieweek krijg je de kans om kennis te maken met de Engelse/Ierse cultuur (een begeleide reis naar Dublin/Londen is een onderdeel van het 30EC programma).

Toetsing Engels II
 • schriftelijk tentamen voor luister- en leesvaardigheid
 • mondelinge presentatie spreekvaardigheid
 • academisch essay (schrijfvaardigheid)
 • individuele en/of groepsopdrachten (variërend per workshop)
 • argumentatief essay (alleen 15EC programma)
 • onderzoeksverslag (alleen 30EC programma)
 • vlog buitenlandse excursie (alleen 30EC programma)

Let op: alleen als je de volledige minor van 30 EC volgt, kun je deelnemen aan de buitenlandexcursie. Deelname aan de studiereis is niet verplicht. Voor thuisblijvers is er een alternatief programma.

Sfeerafbeelding Fontys