Sprint naar content

Herinschrijven

Je krijgt via Studielink en Fontys bericht wanneer je je kunt herinschrijven voor het komende studiejaar.

Hoe regel ik mijn herinschrijving?

Wanneer je bent ingelogd in Studielink, klik je op de actie ‘Regel je herinschrijving’. 

Regel de betaling van je collegegeld!

In je ‘Mijn To-Do lijst’ van Studielink vind je de mogelijkheid om je betaalgegevens in te voeren. Doorloop de stappen in het scherm ‘Invullen betaalgegevens’ en bevestig deze.* Voor meer informatie over betaalmogelijkheden, zie de Studielink vraagbaak sectie ‘Betaalgegevens via Studielink’. Controleer in Studielink of je betalingsopdracht is verwerkt. Je hebt dan alle stappen om je herinschrijving compleet te maken doorlopen.

Bovenstaande acties dienen uiterlijk vóór 1 september door jou geregeld te zijn. Is dat niet het geval, dan kan je herinschrijving niet definitief worden gemaakt. Je mag dan geen onderwijs volgen in het betreffende studiejaar. Verder kan dit gevolgen hebben voor je eventueel te ontvangen studiefinanciering en studentenreisproduct.

De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september. Zorg ervoor dat er op de incassodata voldoende saldo op je rekening staat. Ga naar fontys.nl/collegegeld voor meer informatie over de betaling van je collegegeld.

Let op: als je ingeschreven bent voor meer dan één studie, moet je dezelfde stappen herhalen voor elke studie.

* Gestart op 1 februari 2023 of later? Dan hoef je niet opnieuw je betaalgegevens in te voeren, maar controleer je gegevens wel. 

Sfeerafbeelding Fontys

Verzoek tot inschrijving annuleren

Je kunt je Inschrijvingsverzoek via Studielink vóór 1 september intrekken tot het moment dat je inschrijving definitief wordt, dat wil zeggen zolang de status in Studielink aangeeft dat je 'Inschrijvingsverzoek is ingediend'. Annuleer je op dat moment via de knop 'Intrekken inschrijvingsverzoek' onder 'Mijn opleidingen', dan ben je geen collegegeld verschuldigd.

Als je inschrijving voor 1 september definitief is geworden, waarbij de status in Studielink aangeeft dat je 'ingeschreven' bent, kun je in Studielink ook klikken op de knop 'intrekken inschrijvingsverzoek'. Als je inschrijving na 1 september definitief is geworden, waarbij de status in Studielink aangeeft dat je 'ingeschreven' bent, kun je je inschrijving alleen annuleren door een 'Verzoek tot beëindiging inschrijving' in te dienen via Studielink. Eventueel is restitutie van teveel betaald collegegeld mogelijk.