Sprint naar content
English

Naamswijzigingen Fontys

Van Fontys Hogescholen naar Fontys Hogeschool

In de strategie 'Fontys for Society' staat dat Fontys meer multidisciplinair en over grenzen van opleidingen, instituten en vakgebieden gaat werken. Zo wil Fontys beter inspelen op veranderingen in de omgeving en meer impact maken op de samenleving. Dat vraagt om als één organisatie naar buiten te treden. We treden samen op als één hogeschool. De officiële naam van Fontys Hogescholen wijzigt daarom naar het enkelvoud ervan: 'Fontys Hogeschool'. Zowel Fontys als de instituten krijgen sinds 1 september 2022 een andere naam. Deze wijzigingen worden zo spoedig mogelijk en bij voorkeur voor 1 januari 2023 doorgevoerd.

Voor de webpagina's die onder beheer van jouw instituut of dienst vallen, betekent dit voor de het volgende:

Per pagina controleer je de...

Doorloop alle titels van je pagina's een keer goed. Je controleert hierbij op de oude instituutsnaam óf afkorting hiervan én op het gebruik van 'Fontys Hogescholen'. Kom je hem ergens tegen? Het makkelijkst kun je de paginatitels wijzigen via de widget Meta Informatie. Heb je deze nog niet toegevoegd aan je taakbalken? Dan vind je in deze handleiding terug hoe je dat kan doen.

Ook óp de pagina's kan natuurlijk de oude naamgeving of afkorting voorkomen. Zoek via CTRL+F in je browser of je deze ergens ziet staan, maar kijk ook de pagina's zelf eens goed door om bijvoorbeeld beeldmateriaal te controleren.

Zo pas je...

Buiten dat de naamgeving klopt op je website wil je natuurlijk ook dat de naamgeving goed klopt in Google. Hiervoor controleer je de SEO gegevens van jouw pagina's ook goed. Het gemakkelijkst doe je dit via de widget SEO. Kijk goed naar de HTML titel en de Meta beschrijving, en pas deze aan indien nodig.

Wil je jouw SEO direct verbeteren? Bekijk dan ook de SEO handleiding.

Dit controleer je op de volgende plekken...

De instituutssite is natuurlijk de eerste plek waar je de naam van jouw instituut zeker tegenkomt. Niet alleen op de voorpagina, maar ook op alle onderliggende pagina's. Controleer dus ook deze goed. De instituutssite vind je op de volgende plek(ken) terug:

Instituutssite op Fontys.NL Instituutssite op Fontys.NL Instituutssite op Fontys.EDU Instituutssite op Fontys.EDU

Wellicht dat er bij de opleidingen van je instituut ook gebruik is gemaakt van oude naamgeving van Fontys en van het instituut. De opleidingen vind je op deze plek(ken) terug:

Opleidingen op Fontys.NL voor Scholieren Opleidingen op Fontys.NL voor Scholieren Opleidingen op Fontys.NL voor Pro Opleidingen op Fontys.NL voor Pro Opleidingen op Fontys.EDU Opleidingen op Fontys.EDU

Mogelijk is er ook op de cursuspagina's gebruik gemaakt van de oude naamgeving van Fontys en het instituut. Je kunt dit controleren op de volgende plek:

Cursussen op Fontys.NL Cursussen op Fontys.NL

Controleer ook of de minoren van het instituut wellicht de oude naamgeving van het insituut en van Fontys bevatten. Deze minoren pagina's vind je hier:

Minoren op Fontys.NL Minoren op Fontys.NL

Mogelijk bevatten de exchange programme pagina's nog de oude naamgeving van het instituut of van Fontys. Deze pagina's controleer je hier:

Exchange programmes op Fontys.EDU Exchange programmes op Fontys.EDU

De lectoraarpagina's, onderzoeksprojecten en andere onderzoekspagina's vallen niet altijd direct onder een instituut. Controleer de pagina's die wel tot jouw instituut behoren op eventuele verwijzingen naar jouw instituut met de oude naamgeving. Je vindt de onderzoekspagina's hier terug:

Onderzoek op Fontys.NL Onderzoek op Fontys.NL

Ook Goede Start mag natuurlijk niet vergeten worden. Controleer de pagina's op oude naamgeving en pas waar nodig aan. Je vindt deze pagina's op de volgende plek:

Goede Start op Fontys.NL Goede Start op Fontys.NL Fresh@Fontys op Fontys.EDU Fresh@Fontys op Fontys.EDU