Sprint naar content
English

Cache legen

Cache legen in Chrome bij storing

Soms komt het voor dat bij bepaalde webzaken een storing optreedt, terwijl dit bij andere gebruikers geen probleem oplevert. Het kan dan zijn dat de oorzaak van het probleem / storing komt door de Cache.

Wat is cache?

Cache is een opslagplaats op je computer voor tijdelijke internetbestanden. In je cache worden veelgebruikte gegevens tijdelijk opgeslagen (geschiedenis) om je sneller toegang te geven.

Waarom moet ik soms mijn Cache legen?

Het kan zijn dat je een oude versie van een (Fontys) webpagina ziet, terwijl deze intussen is veranderd. Het herladen (refresh of F5) van de pagina lukt dan niet. De browser haalt dan de pagina uit de Cache op de computer en toont daarmee de oude versie. Door de cachebestanden te wissen haalt de website de laatste versie van de server op, zodat je weer de actuele informatie te zien krijgt op je computer. Houd er wel rekening mee dat je automatisch ingevulde wachtwoorden daarna opnieuw moet invullen.

Cache legen in Google Chrome

  • Klik bovenaan in de menubalk op het Blad Icoontje (3 streepjes, zie Figuur 1 hieronder)
  • Klik op Instellingen (Settings). Klik onderaan de pagina op Geavanceerd... (Show advanced settings, zie Figuur 2 hieronder)
  • Klik op de knop (onder 'Privacy en beveiliging') Browsergegevens wissen.. (Clear Browsing data) en een nieuw klein scherm verschijn (Figuur 3).
  • Kies de periode die je wilt verwijderen.
  • Klik op de knop Gegevens wissen... (Clear browsing data, Figuur 4).
Figuur 1 Figuur 1
Figuur 2 Figuur 2


Figuur 3 Figuur 3
Figuur 4 Figuur 4