Sprint naar content
English

Incognito kijken

Soms komt het voor dat bij bepaalde webzaken een storing optreedt, terwijl dit bij andere gebruikers geen probleem oplevert. Het kan dan zijn dat de oorzaak van het probleem / storing komt door de Cache.

Wat is cache?

Cache is een opslagplaats op je computer voor tijdelijke interenetbestanden. In je cache worden veelgebruikte gegevens tijdelijk opgeslagen (geschiedenis) om je sneller toegang te geven.

Semi-anoniem browsen via incognito venster of privémodus

Je kunt dan natuurlijk je cache legen, maar ook incognito kijken kan een oplossing zijn in een dergelijke situatie.

Waarom incognito kijken?

Als je niet wilt dat de pagina uit je tijdelijk opgeslagen geschiedenis wordt geopend, maar je deze pagina wilt zien zoals een willekeurige nieuwe bezoeker deze ziet, kun je ook incognito kijken. Je browser houdt dan niet bij welke pagina's je bezoekt en welke programma's je downloadt. De browser bewaart dan geen zoek- en navigatiegeschiedenis van je, maar je internetserviceprovider kan toch volgen welke pagina's je bezoekt. Helemaal anoniem ben je dus niet.

Hoe kijk je incognito?

Alle bekende browsers (Chrome, Firefox, Edge etc). hebben een privémodus. Omdat XC op Google Chrome draait, leggen we het hieronder voor Chrome uit.

Incognito kijken in Google Chrome:

  • Klik rechtsboven op de 3 puntjes (zie afbeelding 1 hiernaast)
  • Klik vervolgens op 'Nieuw incognitovenster' (zie afbeelding 2 hiernaast)
  • Je krijgt dan het incognitovenster (zie afbeelding 3 hieronder). In dit browser kun je dan de URL typen of plakken en de pagina incognito bekijken.
Afbeelding 1 Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 2
Afbeelding 3 Afbeelding 3