Sprint naar content
English

Hoofdwebredacteur

Hoofdwebredacteur

Sommige webredacteuren passen af en toe iets aan, anderen dagelijks. Elke aanpassing heeft effect op de kwaliteit en vindbaarheid van de website.
We willen natuurlijk dat de doelgroep ons makkelijk vindt. Daarna mogen ze niet afhaken door onbegrijpelijke teksten. Of verdwalen in een onduidelijke webstructuur. Met het inzetten van hoofdwebredacteuren verbeteren en behouden we de kwaliteit van de website.


Elk instituut krijgt één of twee hoofdwebredacteuren. Dit zijn mensen die minstens een jaar en op regelmatige basis in XC werken. Via een training beschikken zij over voldoende kennis en vaardigheden. Zij keuren de wijzigingen op pagina’s van het instituut goed of af en borgen daarmee de kwaliteit. De hoofdredacteur volgt daarvoor zowel de training hoofdwebredacteur als de SEO cursus. Zonder beide trainingen is het niet mogelijk om rechten te krijgen als hoofdwebredacteur.

Aanmelden SEO workshop Aanmelden training hoofdwebedacteur

Hoe werkt de werkwijze?

Om een wijziging aan de pagina te maken, maakt de instituutsredacteur een nieuwe versie en bewerkt deze. De instituutsredacteur geeft vervolgens een seintje aan de hoofdredacteur. De hoofdwebredacteur controleert de versie en zet deze live.

Hoe dit werkt met de versies, zie je in de video hiernaast terug.

Video met uitleg versie hoofdwebredacteur

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Tip: Teams 'Hoofdwebredacteuren'

Ben je hoofdredacteur? Meld je dan aan voor de Teams-omgeving 'hoofdwebredacteuren'. Hier vind je verdieping over zaken die jou als hoofdwebredacteur aangaan. Ook delen we hier tips met elkaar. In de subkanalen vind je SEO en Google Analytics.