Sprint naar content

Bèta Ritme

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of ben je benieuwd waar we jou bij kunnen helpen? Laat het ons weten!

stuur een mailtje

Ben jij een Fontys Engineering student en kun jij tijdens jouw studie een helpende hand gebruiken? Dan is studentenbegeleiding Bèta Ritme er voor jou!

Studentbegeleiding Bèta Ritme

Wij ondersteunen jouw weg naar succes!

Of je nu worstelt met uitstelgedrag, plannen, samenwerken, netwerken of solliciteren, bij Bèta Ritme ben je aan het juiste adres. We hebben expertise in het aanpakken van deze uitdagingen en helpen je graag om effectieve strategieën te ontwikkelen die je studie-ervaring verbeteren.

Daarnaast begrijpen we dat jij als student soms extra verantwoordelijkheden hebt, zoals topsport, een eigen bedrijf of mantelzorg. We willen je ondersteunen bij het vinden van de juiste balans tussen al deze aspecten van je leven.

Ook is Bèta Ritme er voor studenten met specifieke ondersteuningsbehoeften, zoals AD(H)D, Autisme Spectrum Stoornis (ASS), faalangst, dyslexie en lichamelijke en/of psychische hulpvragen. We streven ernaar een inclusieve omgeving te creëren waarin alle studenten gelijke kansen hebben en de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Voordelen van Bèta Ritme

 • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling
 • Begeleiding wordt helemaal aangepast aan jouw behoefte en wanneer het jou het beste uitkomt.
 • Voor en door studenten. Begeleiding door studenten van Toegepaste Psychologie en Human Resource Management.
 

Placeholder for Fontys video
Door Bèta Ritme heb ik meer structuur in mijn studie gekregen waardoor het nu veel beter gaat en ik weer met plezier naar school ga.
- Sanne

 

 
 

Hoe werkt Bèta Ritme?

Bij het aanbod vind je alle manieren hoe Bèta Ritme jou kan helpen. Je kunt je hierover meer informatie ontvangen of je aanmelden door op de contactbutton te klikken. Het aanbod is beschikbaar voor alle studenten van Fontys Engineering en is geheel kosteloos. Nadat je contact hebt opgenomen, plannen we graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in om te kijken hoe wij jou het beste kunnen ondersteunen.

Stap 1. Bekijk het aanbod

Ons team van ervaren coaches en begeleiders staat klaar om je te helpen! We bieden persoonlijke begeleiding en op maat gemaakte ondersteuning die afgestemd is op jouw unieke behoeften en doelen. Samen zullen we werken aan het ontwikkelen van vaardigheden, het overwinnen van obstakels en het realiseren van jouw academische succes. Bekijk alvast het aanbod van alles wat we voor jou kunnen betekenen.

Stap 2. Neem contact op

Neem graag contact met ons op. Of je nu al precies weet welke ondersteuning je zoekt of gewoon wilt verkennen wat Bèta Ritme voor jou kan betekenen, wij staan voor je klaar. Samen zullen we jouw studie-ervaring verbeteren en je helpen om het beste uit jezelf te halen tijdens je studietijd aan Fontys Engineering.

Stap 3. Kennismaken

Binnen 2 werkdagen nemen we contact met je op. We plannen dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om samen naar de mogelijkheden te kijken. Samen bespreken we hoe we jou het beste kunnen ondersteunen en wanneer we kunnen starten met een traject.

Aanbod

Herken jij je in een van de hierboven genoemde hulpvragen? Dan is Bèta Ritme er voor jou!

Bij Bèta Ritme bieden we namelijk persoonlijke coaching aan. In dit traject krijg je een persoonlijke coach toegewezen en gaan jullie samen een coachtraject aan van gemiddeld 10 weken. In deze 10 weken ga je aan de slag met jouw hulpvraag en krijg je de hulp aangeboden die jij nodig hebt. Samen met je coach plan je de afspraken, zodat ze goed in jouw rooster passen. Ook kun je het aantal contactmomenten zelf bepalen, het coachtraject wordt dus helemaal aangepast aan jouw planning en behoeftes!

Heb jij hulp nodig met plannen om zo meer overzicht te creëren tijdens je studie? Hier kan Bèta Ritme jou bij helpen!

Bij onze plangroepen ga je gedurende 6 weken in kleine groepen van 3 tot 5 studenten aan de slag onder begeleiding van 2 trainers van Bèta Ritme. De bijeenkomsten duren een uurtje en worden gepland aan de hand van jouw rooster, zodat het altijd voor jou goed uitkomt. In de plangroep wordt iedere week een thema behandeld, zoals: handige planning tools, mindmappen, uitstelgedrag, prioriteiten stellen, motivatie en afleiding.

Heb je behoefte aan een rustige omgeving op school waar je kunt studeren? Bèta Ritme faciliteert 3 keer per week een ruimte in gebouw Nexus waarin jij kunt studeren zonder afleiding.

In deze ruimte zit je samen met andere studenten die ook behoefte hebben aan een rustige studie omgeving. Je kunt tijdens Study Spot dus je eigen ding doen, maar krijgt door de andere werkende studenten eerder de motivatie om iets af te maken. Tijdens Study Spot is ook altijd een begeleider vanuit Bèta Ritme aanwezig voor eventuele vragen over bijvoorbeeld concentratie, manier van leren of uitstelgedrag. Study Spot is geheel vrijblijvend en je bepaalt zelf wanneer en hoelang je hiervan gebruik wil maken.

Study Spot vindt elke lesweek plaats op:

 • Maandag | 14:00-17:00 uur
 • Dinsdag | 14:00-17:00 uur
 • Donderdag | 14:00-17:00 uur

  Meld je aan voor Study Spot en we laten jou weten welke ruimte beschikbaar is.

  Bèta Ritme biedt ook een gevarieerd aanbod aan trainingen en workshops voor studenten. Deze zijn aan te vragen door docenten, studiecoaches of studieloopbaanbegeleiders van Fontys Engineering. Denk hierbij aan trainingen over onderwerpen zoals:

   • Uitstelgedrag
   • Gamification
   • Smartphone gebruik
   • Stresstraining
   • Solliciteren
   • Netwerken

  Deze trainingen en workshops kunnen klassikaal worden gegeven op aanvraag van een docent, studiecoach of studieloopbaangeleider. Ben je docent, studiecoach of studieloopbaangeleider en wil jij één van deze training aanbieden aan jouw klas? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

  Studenten over Bèta Ritme

  Ontdek de positieve impact van studentenbegeleiding Bèta Ritme door de inspirerende verhalen van de studenten. Lees hoe zij uitdagingen overwonnen, balans vonden en hun doelen bereikten. Neem gerust contact op voor meer informatie over onze ondersteunende rol in jouw toekomstige succesverhaal.

  Werktuigbouwkunde student Kas combineert studeren en mountainbiken

  Bèta Ritme helpt Kas met een goede balans tussen studie en topsport. “De studentbegeleiders hebben me vooral heel erg geholpen met plannen!"

  Lees meer over Kas

  Sef oefende een sollicitatiegesprek tijdens Meet & Match

  Tijdens Meet&Match gaan professionals en studenten met elkaar in gesprek. Sef: "Het is goed om het gesprek een keer te oefenen zonder dat er enige druk op ligt."

  Lees meer over Meet&Match

  Mbo-studenten klaargestoomd voor ontmoeting met bedrijven

  Jurre, Hannah, Ties en Wouter volgden de netwerktraining van Bèta Ritme. “Je leert mensen kennen die je nieuwe kansen bieden."

  Lees meer over training

  Bèta Ritme voor medewerkers van Fontys Engineering

  Bèta Ritme initieert ook diverse activiteiten om de medewerkers van Fontys Engineering te ondersteunen en dichter bij elkaar te brengen.

  Tafeltennistoernooi voor medewerkers

  Bèta Ritme versterkt de band tussen medewerkers van Fontys Engineering met een spannend tafeltennistoernooi!

  Lees meer over het toernooi

  Wandelen om stil te staan bij suïcide

  Zelfdoding is nog te vaak een taboe, daarom hield Bèta Ritme een suïcidepreventiewandeling.

  Lees meer over de wandeling

  Maak kennis met het team van Bèta Ritme

  Het team van Bèta Ritme bestaat uit stagiaires van de opleidingen Toegepaste Psychologie en Human Resource Management. Zij worden begeleid door vaste medewerkers vanuit verschillende expertises en achtergronden. Samen streven wij ernaar om de best passende hulp aan studenten te bieden. Ons doel is om jou als student zo goed mogelijk te begeleiden waardoor je je studie succesvol kunt doorlopen!

  Sfeerafbeelding Fontys

  Coaches

  Sfeerafbeelding Fontys
  Vanaf september 2022 ben ik projectmanager van team Bèta Ritme. Tussen 2018 en 2022 was ik stage- en afstudeercoördinator van de opleiding Mechatronica. In deze periode kreeg ik de kans om studenten binnen de professionaliseringslijn van hun studie te begeleiden tot een startende Engineer. Een onderdeel in de studie, waarbij studenten voor persoonlijke uitdagingen komen te staan. In deze jaren werd ik enorm geïnspireerd door de individuele behoeften van de student. Het is mijn passie om talenten te ontdekken, te coachen en te versterken. Vanuit deze passie zal ik ook de medewerkers en de stagiairs vanuit de opleiding Toegepaste Psychologie en HRM binnen team Bèta Ritme uitdagen. Een fantastische werkomgeving, waar studenten van Engineering je iedere dag blijven inspireren.

  Sfeerafbeelding Fontys

  Ik ben Fleur en ben in 2019 begonnen bij Bèta Ritme als afstudeerstagiaire vanuit de opleiding Human Resource Management. Daarna ben ik hier blijven plakken en werk ik met veel plezier als studentcoach bij Bèta Ritme. Dit combineer ik met mijn andere functie als stage- en afstudeercoördinator bij Mechatronica. Studenten helpen met hun draai te vinden binnen de opleiding of een passende plek binnen het (stage) werkveld geeft mij energie en de afwisseling hierin maakt het enorm leuk werk!

  Sfeerafbeelding Fontys

  Mijn naam is Guusje en ik ben werkzaam binnen studentenbegeleiding Bèta Ritme als studiecoach. Ik ben bij Bèta Ritme terecht gekomen door verschillende stages die ik hier heb mogen lopen vanuit de opleiding Human Resource Management. Na mijn afstuderen heb ik de mogelijkheid gekregen binnen dit team verder door te groeien in mijn rol als coach en dit doe ik met heel veel plezier. Naast het zelf coachen van studenten, help ik de stagiaires in het team mee op weg om hun draai te vinden in hun rol als coach. Samen vormen we een super prettig team!

  Sfeerafbeelding Fontys

  Ik ben Niek, studiecoach en studieloopbaanbegeleider bij Fontys Engineering en Elektrotechniek. Vanuit mijn opleiding Toegepaste psychologie, heb ik mijn stage en afstudeerstage gedaan als studiecoach voor de verschillende engineering opleidingen. Ik coach studenten met ondersteuningsbehoeften, problematiek rondom informatieverwerkingsstoornissen en heb affiniteit met suïcide preventie. Momenteel werk ik ook als studiebegeleider voor Elektrotechniek. Studenten begeleiden, verder helpen, luisteren en verbinden vind ik het allerleukste in mijn werk.

  Stagiaires

  Het team van Beta Ritme wordt versterkt door stagiairs van Human Resource Management en Toegepaste Psychologie. Ze staan klaar om te luisteren, te adviseren en effectieve strategieën aan te reiken die je kunnen helpen bij het overwinnen van obstakels en het bereiken van je doelen.

  Placeholder for Fontys video
  Elke, Coach en student Toegepaste Psychologie
  “Een coachtraject bij Bèta Ritme is erg laagdrempelig en informeel. We zitten in dezelfde levensfase, waardoor veel herkenning wordt ervaren. Van een planning maken tot loopbaanbegeleiding, maar ook je hart kunnen luchten, we zijn van alle markten thuis”

  Wil jij stage lopen bij Bèta Ritme?

  Is trainen en coachen jouw ding? Vind je het leuk om studenten verder te helpen op het gebied van plannen & organiseren, samenwerken en hun sociale vaardigheden? Hecht je waarde aan een gezellige groep collega’s? Dan is Bèta Ritme misschien wel de perfecte stageplek voor jou! Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor een stageplek te bespreken.

  Wij helpen je graag verder!

  Of je nu al precies weet welke ondersteuning je zoekt of gewoon wilt verkennen wat Bèta Ritme voor jou kan betekenen, wij staan voor je klaar. 

  Vul eenvoudig het online formulier in

  Via het aanvraagformulier laat jij eenvoudig weten in welke ondersteuning jij interesse hebt. Ook kun je hierin eventueel al een vraag stellen. Een coach van Bèta Ritme neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om te kijken wat ze voor jou kunnen betekenen.

  Stuur zelf een bericht via e-mail

  Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen via e-mail. Een coach van Bèta Ritme probeert zo snel mogelijk te reageren op jouw bericht.

  Vraag je docent, studiecoach of SLB'er

  Wil je eerst meer weten over Bèta Ritme? Je docent, studiecoach of studieloopbaanbegeleider kan je meer vertellen wat Bèta Ritme voor jou kan betekenen. Mocht je het fijn vinden, kunnen zij je in contact brengen met een van de coaches van Bèta Ritme.