Sprint naar content

Bedrijfskunde

 • 4 jaar
 • Nederlands
 • Hbo-bachelor
 • Deeltijd
Start februari en september | Eindhoven

Kom kennismaken

 • Open dagen

Ben jij gefascineerd door mensen en hun rol in organisaties? Wil je leren hoe je bedrijfsprocessen verbetert en hoe je mensen meekrijgt in veranderingen binnen een organisatie? Zoek je daarnaast naar een uitdaging die je met je privéleven kunt combineren? Dan is de deeltijdopleiding Bedrijfskunde écht iets voor jou.

Over de opleiding

Na de opleiding Bedrijfskunde weet jij hoe je ingewikkelde vragen over bedrijfsprocessen bekijkt en verbindt, vanuit alle belangrijke invalshoeken. We maken je wegwijs in verschillende vakgebieden en thema’s: van organisatiekunde en marketing tot recht en ICT. Na de opleiding werk jij probleemloos samen met mensen op al deze vakgebieden, waardoor je snel tot de kern van een probleem komt. 

Waarom de opleiding Bedrijfskunde (deeltijd)?

 • Je studeert plaats- en tijdonafhankelijk: kies zelf waar je leert en wanneer je bijeenkomsten volgt.
 • Zoveel mogelijk maatwerk: kies de volgorde waarin jij jouw opleiding doorloopt en het tempo waarin jij dit doet, wat het beste past bij jouw werkomgeving en je werkervaring.
 • Naadloze aansluiting tussen theorie en praktijk.
 • Bijeenkomsten zijn niet verplicht, onderwijsmateriaal is ook digitaal beschikbaar.

 

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding leiden we je op om organisaties op alle vlakken te doorgronden. Je leert hierbij hoe je verschillende vakgebieden goed met elkaar kunt combineren, zoals vakken op het gebied van HR, financiën, marketing, strategie, etc.  

In het eerste jaar leg je een brede basis in de kennisvakken en skills. Na de propedeuse kies je thema’s die je interessant vindt. 

 • Je kijkt met een strategische bril naar de context waarin je organisatie zich bevindt.
 • Je verbetert de interne organisatie.
 • Je onderscheidt je met skills waarvan de focus ligt op technologie, entrepreneurship en creativiteit.
 • Je vergroot je netwerk om vanuit verschillende invalshoeken naar je werk te kijken.
 

Deeltijd Bedrijfskunde studeer je bij Fontys Pro Economie

 

Hoe ziet je week eruit?

 • Eén keer per week naar de Fontyscampus: op maandagmiddag en -avond voor ontmoetingen met je studiecoach, tutor en vakexperts en verdieping met je studiegenoten.
 • Persoonlijke, interactieve bijeenkomsten.
 • Je definieert zelf opdrachten waar je onder begeleiding aan werkt en die aansluiten bij jouw werkomgeving.
 • We hebben een aanbod dat bestaat uit zowel fysiek onderwijs als een digitale leeromgeving.
 • Wil jij je diploma in 4 jaar halen, dan besteed je ongeveer 15-20 uur per week aan je opleiding (afhankelijk van je werkervaring en -context). Heb je meer werkervaring- of opleidingservaring, dan is er een mogelijkheid om versneld de opleiding te doorlopen.
 • De bacheloropleiding bestaat uit een propedeuse van 60 studiepunten en een hoofdfase van 180 studiepunten.
 • Je stelt je eigen vakkenpakket samen.
 
 

Toelatingseisen

Cultuur & Maatschappij

Instroombaar met ec of m&o of be of ma

Economie & Maatschappij

Direct instroombaar

Natuur & Gezondheid

Instroombaar met ec of m&o of be

Natuur & Techniek

Instroombaar met ec of m&o of be

Cultuur & Maatschappij

Instroombaar met ec of m&o of be

Economie & Maatschappij

Direct instroombaar

Natuur & Gezondheid

Instroombaar met ec of m&o of be

Natuur & Techniek

Instroombaar met ec of m&o of be

Mbo

Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.

Eén vak niet in jouw pakket? 
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.

Niet de juiste vooropleiding?  
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.   

Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Relevante baan

Om deze opleiding te kunnen volgen en volbrengen is het van belang dat je reeds werkzaam bent in een bedrijfskundige functie. Daarnaast is het van belang dat de organisatie waar je werkzaam bent uit minimaal 30 fte bestaat, een gelaagde organisatiestructuur heeft en je kan ondersteunen bij je opleiding.

 

Placeholder for Fontys video
Kom gerust bij onze opleiding kijken voordat je een studiekeuze maakt. We ontmoeten je graag tijdens een (online) voorlichting of neem contact met ons op.”

 

Opbouw

Propedeuse - 60 studiepunten
Iedere onderwijsperiode (vaak een half jaar) kies je op basis van jouw werkcontext en leerambities een passende leeruitkomst. Deze leeruitkomst beschrijft wat je aan het eind van deze periode inhoudelijk wilt aantonen. Dat doe je aan de hand van één of meerdere beroepsproducten. Afhankelijk van je leeruitkomst, maak je gebruik van bijeenkomsten en kennis en vaardigheden die jou inhoudelijke verdieping bieden. Een studiecoach, een tutor en vakexperts begeleiden je hierbij en je wordt beoordeeld door assessoren.  
Hoofdfase - 180 studiepunten
Iedere onderwijsperiode kies je een leeruitkomst die het beste past bij jouw leerambitie en werksituatie. Daarbinnen bepaal je welke kennis en vaardigheden je daar nog bij nodig hebt. Jij definieert zelf hoe jij deze leeruitkomst aantoont. Op deze manier bouw je dus je eigen studie op maat, zodanig dat je aansluit bij vraagstukken binnen jouw werkomgeving en waarmee je voldoet aan de eisen voor het diploma. Een studiecoach, een tutor en vakexperts begeleiden je hierbij en je wordt beoordeeld door assessoren. Ook leer je van je medestudenten die in verschillende disciplines werkzaam zijn. 
 
 

Werk/stage

Rond je de opleiding Bedrijfskunde af, dan ben je Bachelor of Business Administration. Ga bijvoorbeeld aan de slag als:  

 • Projectcoördinator bij een consultancy organisatie
 • Businessconsultant
 • Beleidsmedewerker gemeente
 • Operationsmanager logistiek

 

 

Agenda

Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland voor deze opleiding. Wil je toch graag langskomen of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over de opleiding Bedrijfskunde

Wil je graag een gesprek met iemand van Bedrijfskunde (deeltijd)? Dat kan. Stuur een mail naar Joris Veenhof. Hij neemt dan contact met je op. Bellen met de deeltijdopleiding Bedrijfskunde kan natuurlijk ook.

Wil je weten hoeveel collegegeld je dient te betalen voor deze opleiding? Raadpleeg dan de collegegeldmeter. Hier staat ook meer informatie over betaling collegegeld door je werkgever of een ander.

Lees meer over subsidieregelingen:

- Leven Lang Leren Krediet

- Beurzen voor leraren

- Subsidieregeling tweede lerarenopleiding

  Stap 1: Je meldt je - uiterlijk 31 augustus - aan via Studielink.
  Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink - dashboard.

  Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

  Start je in februari met je studie?
  Stroom je tussentijds in of kies je voor een opleiding met een instroom in februari, dan vindt incasso van je collegegeld plaats op of rond de 25ste van de maand. Dit is afhankelijk van de verwerkingstijd na je inschrijving. Ook hier geldt dat de laatste incasso plaatsvindt op of rond 25 juni. Zowel bij betaling ineens of in termijnen ontvang je voorafgaand aan elke incasso een bericht waarin je wordt geïnformeerd over de incassodatum.

  Stap 2: Je mag de Studiekeuzecheck doen.
  De Studiekeuzecheck voor bachelors en associate degrees in deeltijd en masters voltijd en deeltijd is niet verplicht. Wil je dit wel, dan kun je dat aangeven in Studielink.

  De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys

  Stap 3: je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf half mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail.
  De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

  Meer informatie over je collegegeld vind je hier.