Sprint naar content

Onderwijsopleidingen

Fontys Educatie is dé opleider en kennispartner op het gebied van onderwijs. Voor iedereen die de stap naar het onderwijs wil maken of al in het onderwijs werkt. We hebben een ruim aanbod hbo-opleidingen én educatieve cursussen voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Waar ben je naar op zoek?

Of je nou binnen het onderwijs wilt verbreden, verdiepen of specialiseren: Fontys is er voor je. Voor de havo/vwo/mbo scholier die het onderwijs in wil. Voor de professional die van carrière wil switchen naar het onderwijs of de herintreder die weer terug wil voor de klas. Voor de beleidsmaker of schoolleider die de basis wil leggen voor het onderwijs van de toekomst. Voor de onderwijsteams die hun school naar een hoger niveau willen tillen. En voor de onderwijsprofessional die zich verder wil specialiseren met een master of juist een korte opleiding of cursus...

Door te studeren bij Fontys kom je verder. Er is altijd wel een opleiding of cursus die bij jou past.

Wil jij van betekenis zijn voor kinderen of jongeren, hen inspireren en het verschil voor hen maken? Een stevig fundament leggen voor de nieuwe generatie? Maak de overstap naar het onderwijs en kies voor een opleiding bij Fontys.

 • Flexibele deeltijdopleidingen
 • In eigen tempo, ook versneld
 • Veel enthousiaste carrièreswitchers gingen je voorMeer weten?

Wil jij voor de klas? Dan ben je bij Fontys aan het juiste adres. Niet alleen hebben wij een breed aanbod, studeren bij Fontys is ook gezellig en goed geregeld.

 • Ruime keuze bij de grootste lerarenopleiding van Zuid-Nederland
 • Fontys community #wijzijnfontys
 • Veel enthousiaste studenten gingen je voor


Meer weten?

Als onderwijsprofessional ben je nooit uitgeleerd. Samen met Fontys leg jij een stevige basis voor het onderwijs van de toekomst. Of je nu gaat voor een master of juist een korte opleiding of cursus:

 • Pas je nieuwe kennis en vaardigheden direct toe in de klas
 • Regie over je eigen studie; flexibel qua inhoud en studieduur
 • Veel enthousiaste onderwijsprofessionals gingen je voor


Meer weten?

Ben je er een tijdje uit geweest en wil je weer terug voor de klas?

 • Je bevoegdheid blijft geldig
 • Met een cursus weer up-to-date (pedagogisch, didactisch en vakinhoudelijk)
 • Veel enthousiaste herintreders gingen je voor


Meer weten?

Fontys heeft een ruim aanbod aan trainingen met verschillende professionaliseringsthema's, zoals: begeleiden en coachen, leiderschap, gedrag, meertaligheid, vakdidactiek en creatieve vakken. Ook bieden wij maatwerk in incompany trajecten.

 • Ruim en flexibel aanbod thema's, modules, maatwerk en incompany trainingen
 • Kies zelf locatie en tijd
 • Aansluiting bij de onderwijspraktijk, verzorgd door deskundige opleidersMeer weten?

Oriënteren

Wil je verder kennismaken met een opleiding? Bezoek onze open dag (voltijd) of avond (deeltijd), kom meelopen of proefstuderen. Zo kun je nog beter een keuze maken die bij jou past. Bekijk de agenda voor de mogelijkheden.

Studiekeuzeactiviteiten Fontys Educatie

Advies nodig?

Wil je even sparren of advies over welke opleiding en route het beste bij jou passen? En wat jouw mogelijkheden zijn? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan met een van onze studieadviseurs.

Placeholder for Fontys video
We bekijken met jou welke opties er voor je zijn binnen het onderwijs
Judith Boetzkes en Anne Strijbosch
Studieadviseurs Fontys Educatie

Up-to-date blijvenOnderwijsthema's

Bij Fontys Educatie vinden we het belangrijk dat je als onderwijsprofessional blijft leren. In de praktijk en van elkaar. Elke twee maanden praten we je daarom bij over een specifiek thema. Via onze kanalen ontvang je updates over het onderwerp en uitnodigingen voor de (veelal gratis) kennisbijeenkomsten voor jou als onderwijsprofessional.

Onderwijs van de toekomst

Wist je dat Fontys momenteel samen met het werkveld en studenten werkt aan een nieuw flexibel onderwijsmodel voor de toekomst? Zo kunnen we meer maatwerk leveren, voor zowel de vraag van student als werkveld naar brede inzetbaarheid en ook specialisatie. Samen dragen we ons steentje bij aan het terugdringen van het lerarentekort

Op de hoogte blijven met Fontys Educatie

Blijf op de hoogte

We hebben dus volop wat te vertellen! Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws voor onderwijsprofessionals binnen en buiten Fontys, ons actuele scholingsaanbod, de onderwijsthema's die wij centraal zetten en interessante symposia waar je aan kunt deelnemen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! We versturen de nieuwsbrief ongeveer eens in de zes weken.

Nieuws van (Pro) Educatie

{{ feed.values.title }}

{{ feed.properties.publicationDate }}

{{ feed.properties.description }}

Lees verder

Gestudeerd bij Fontys Educatie?

Sluit je aan bij ons alumninetwerk en blijf altijd up-to-date.

Contact

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs?

Aanmelden Pro Educatie nieuwsbrief