Sprint naar content

Felice ging twee maanden op reis: "Ik heb veel geleerd en had het niet willen missen!"

Door corona zag ze de mogelijkheid om tijdens haar minor aan een Amerikaanse universiteit in Utah te studeren al aan zich voorbij gaan. Na een afstudeerstage bij PSV en het afronden van de studie SPECO Sportmarketing in Tilburg wist Felice het zeker: "eindelijk op reis!".

Oké Felice, ik ben benieuwd, wat waren jouw plannen toen het moment van afstuderen naderde?

Ik was bezig met mijn afstudeerstage bij PSV, nadat ik er al eerder stage had gelopen. Normaal gesproken moedigt school wel aan om in verschillende organisaties stage te lopen, maar ik had al een bijbaan bij de kaartverkoop van PSV en droomde ervan om na mijn studie bij PSV aan de slag te kunnen gaan. Bij wijze van uitzondering mocht ik dus ook mijn afstudeerstage bij PSV doen. Ik had dus in mijn hoofd om na mijn studie bij PSV te werken omdat ik het heb ervaren als een leuke organisatie die goed bij mij past.

Foto Felice
Foto van Felice op reis
Natuuurlijk is zo'n baan ondanks mijn stage ervaring geen vast gegeven. Er moet maar net een vacature zijn die bij je profiel past. Daarom had ik in mijn hoofd dat als het niet zou lukken bij PSV, ik de wereld wilde ontdekken. Een vriend van mij is voor onbepaalde tijd vertrokken op reis en ik was altijd al erg geïnteresseerd in zijn verhalen en zag de meest prachtige foto's voorbij komen. De periode tussen je studie en werk in is natuurlijk ook wel het ideale moment om op reis te gaan en daarom besloot ik om na mijn afstudeerstage op reis te gaan.
Sfeerafbeelding Fontys
Felice op de Rinjani vulkaan in Lombok, Indonesië

Vertel, waar ben je geweest? En hoe was het?

Het initiële plan was om die vriend van mij te meeten en dus boekte ik een enkel ticket naar Bali. Uiteindelijk is dit niet doorgegaan, maar zat ik dus wel al met die tickets, haha. Op dat moment vroeg ik me echt even af wat ik me op de hals had gehaald. Alleen, naar de andere kant van de wereld?!

Het voordeel is dat Bali natuurlijk wel een echte backpack bestemming is en dat het dus makkelijk zou zijn om andere reizigers te ontmoeten. Dat is gelukkig ook wel gebleken. Ik ben twee maanden weggeweest waarin ik naar Indonesië (Bali en Lombok), Thailand en Vietnam ben geweest. Ik denk dat ik er juist veel van heb geleerd door alleen te gaan omdat je op jezelf aangewezen bent en ook sneller op anderen afstapt. Ik ben op reis met mensen uit 17 verschillende landen omgegaan.

Iets wat ik heel gaaf vond is het beklimmen van een vulkaan op Lombok. Het was een driedaagse trip die ook fysiek best uitdagend was. Het is er bloedheet en je loopt natuurlijk bergopwaarts. Ik overnachtte in een tentje op de berg. Het prachtige uitzicht en het gevoel van over de wolken heen kunnen kijken was het helemaal waard.

Heel gaaf! Zijn er nog dingen die je achteraf anders had willen doen?

Ik was echt meteen weer gewend. Tijdens het begin van mijn reis had ik best wel last van FOMO naar feestjes die vriendinnen hadden. Ik was me toen nog meer bewust van wat ik achterliet. Dat werd steeds minder omdat ik goed kon opgaan in het leven op reis. Maar als je dan eenmaal terug thuis bent ga je weer zo snel terug in je oude routine. Dat is ook weer heel fijn, maar ik heb ook het idee dat ik nóg meer had willen genieten op reis. Het is in ieder geval belangrijk om het niet voor lief te nemen, maar ik ben echt blij met hoe alles is gelopen.

En, hoe is het met die droombaan bij PSV afgelopen?

Vlak voor mijn reis kreeg ik toch het goed nieuws dat er wellicht mogelijkheden waren. Ze waren erg meedenkend over het feit dat ik nog op reis ging en stimuleerden het zelfs omdat ze inzagen dat het goed is voor je persoonlijke ontwikkeling. En het heeft me ook zeker veel gebracht in zelfstandigheid en levenservaring. Voorafgaand aan mijn reis stond al vast dat ik erna zou beginnen als junior accountmanager bij PSV. Ik ben super blij om mijn carrière hier te starten.

Aanrader is om de plek waar je afstudeert zeker warm te houden. Tenminste, als je het leuk vindt. Je startersbaan is altijd wel spannend en je moet je draai nog vinden in een bepaalde rol. Ik vind het dan wel fijn om in een vertrouwde omgeving terecht te komen met collega's die je al kent.

Sfeerafbeelding Fontys
Felice in het PSV stadion

Tot slot, wat zou je andere studenten die overwegen ertussenuit te gaan na hun studie adviseren?

Je moet het echt voor jezelf doen en niet omdat je sociale druk voelt om op reis te gaan. Het moet je echt liggen en je moet ’t leuk vinden. Het kost ook veel geld en je zet een stap buiten je vertrouwde omgeving. Maar blijf niet thuis omdat het alleen reizen je beangstigt. Dus vraag jezelf af of je wel zou willen en durven als je met iemand samen zou gaan. Je leert super veel, je wordt veel zelfstandiger, je verbetert je Engels. En juist als je het moeilijk vindt om mensen aan te spreken kan je er nog veel in groeien.