Sprint naar content

Finance & Control

Voorheen bedrijfseconomie

 • 4 jaar
 • Nederlands
 • Hbo-bachelor
 • Voltijd
Eindhoven, Venlo

Agenda

 • Open dagen
 • Meeloopdagen
 • Proefstuderen

Ben jij goed met cijfers? Wil jij de financiële motor van een organisatie goed laten functioneren en jouw kennis van bedrijven, data en processen inzetten voor mens en maatschappij? Tijdens de brede businessopleiding Finance & Control leiden we je op tot financial controller, business controller of business/data analist.

Over de opleiding

Finance & Control is een brede businessopleiding waar je álles leert wat je moet weten om aan de slag te gaan in het financiële hart van een organisatie. Je leert niet alleen hoe je met cijfers werkt, maar ontdekt ook alles over analyseren en organiseren. Met jouw kennis van finance, data en processen fungeer je na jouw opleiding als adviseur van het management team.

Je kunt Finance & Control zowel in Eindhoven als in Venlo volgen. Waar pas je het beste? Dat bepaal jij! Bij Finance & Control in Eindhoven krijgt digitalisering veel aandacht en ligt de focus op het internationale, hightech georiënteerde bedrijfsleven dat zich in die regio bevindt. In Venlo volg je deze opleiding in het Engels en ligt de nadruk op ondernemerschap, internationalisering en duurzaamheid.

Waarom de opleiding Finance & Control?

 • Brede businessopleiding nadruk op cijfers en mensen
 • Leren in een omgeving waarin de beroepspraktijk centraal staat
 • Nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, je komt meteen in contact met potentiële werkgevers zoals ASML, BDO en PSV
 • Maatwerk: allerlei mogelijkheden om je eigen leerroute samen te stellen
 • Veel aandacht voor digitalisering en internationalisering
 

Wat ga je leren?

Finance & Control is een brede business- en praktijkgerichte opleiding. Je leert alles wat je moet weten om aan de slag te gaan als finance professional in het hart van een organisatie.

 • Bij deze opleiding staat de praktijk centraal, maar het volgen van vakken en lessen blijft de basis. Je gaat aan de slag met vakken zoals bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, verandermanagement, budgettering, procesmanagement en data analyse
 • Tijdens deze studie ontwikkel je vaardigheden op het gebied van data- en procesanalyse en leer je hoe je deze informatie gebruikt om het management te adviseren en zakelijke beslissingen te ondersteunen
 • Daarnaast leer je aan welke knoppen je moet draaien om de doelen van de organisatie te behalen
 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

"Het leuke aan deze opleiding is dat je veel in projecten werkt."

Sonna, student Finance & Control
 
 
 

Studie in cijfers

 
 
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,8 gemiddeld, 73 respondenten
3,6 gemiddeld, 2517 respondenten
Aantal eerstejaars
 
75
82
Door naar het tweede jaar
 
56%
65%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 28%
34%
 
HBO-bachelor of hoger 52%
42%
Doorstuderen
 
22%
22%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
92%
werkloos
1%
van de werkende afgestudeerden
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,6 gemiddeld, 116 respondenten
3,6 gemiddeld, 2517 respondenten
Aantal eerstejaars
 
63
82
Door naar het tweede jaar
 
75%
65%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 48%
34%
 
HBO-bachelor of hoger 51%
42%
Doorstuderen
 
8%
22%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
92%
werkloos
1%
van de werkende afgestudeerden
Bron: Studie in Cijfers Laatst bijgewerkt op 05-07-2023
sk123-logo-full
* Bovenstaande percentages tonen een gemiddeld percentage van de twee Finance & Control opleidingen van Fontys Hogescholen. Momenteel zijn de percentages per locatie niet beschikbaar.
 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij met ec of m&o of be + wia of wib
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid met ec of m&o of be
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek


Eindhoven biedt versnelde bachelor voor vwo'ers met diploma E&M met M&O
Voor vwo‘ers met vwo diploma E&M met M&O bieden wij het 'Turbotraject' aan. Met dit diploma heb je het recht om te starten in jaar 2. Dit traject wordt alleen in Eindhoven aangeboden.

 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.

Eén vak niet in jouw pakket? 
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.

Niet de juiste vooropleiding?  
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.   

Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

Placeholder for Fontys video
Ik vind de combinatie van drie opleidingen in het eerste jaar interessant en fijn dat de mogelijkheid er is om nog te kunnen overstappen binnen deze opleidingen.”
Louise, student Finance & Control
 

Opbouw

Eindhoven

In Eindhoven start je het eerste jaar in een brede financiële propedeuse.

Je bent ongeveer 25 uur op locatie bezig met lessen en werken aan projecten. Daarnaast besteden we aandacht aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Tijdens jouw eerste jaar volg je lessen van de opleiding Finance & Control, maar ook van de opleidingen Finance, Tax and Advice en Accountancy. In Eindhoven proef je van alle opleidingen en financiële disciplines. Je ontwikkelt een stevige financiële basis en krijgt tegelijkertijd een perfect beeld van de drie opleidingen. Bovendien ontdek je exact wat je na jouw studie allemaal kan gaan doen. Je weet aan het einde van het eerste jaar precies wélke financiële opleiding het beste bij jou past.

Tijdens de eerste helft van het propedeusejaar maak je kennis met de opleidingen Finance, Tax & Advice , Finance & Control en Accountancy. Daarnaast draait één dag van de week helemaal om persoonlijke ontwikkeling en zul je veel in contact komen met verschillende bedrijven. Na het eerste semester maak je een voorlopige keuze voor één van de drie studies. Uiteraard helpen we je bij het maken van de beste keuze. En wil je later toch switchen naar een andere financiële opleiding? Dan regelen we dat zonder studievertraging.

Venlo 

Bij de opleiding Finance & Control in Venlo ligt de focus meer op onderwerpen als ondernemerschap, duurzaamheid en internationalisering. Bekijk hier het volledige curriculum van de opleiding.

In Venlo wordt deze opleiding ook in het Engels aangeboden. Wil je graag in het Engels studeren?

Eindhoven

In de hele hoofdfase (jaar 2, 3 en 4) staan drie rollen centraal: financial controller, business controller en business/data analist. Door te werken aan verschillende thema’s, ontdek je gaandeweg welke rol het beste bij jou past.

In het tweede jaar loop je een oriënterende stage. Tijd om in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast werk je op school aan verschillende thema's zoals het bouwen van een dashboard, het opstellen van een masterbudget en het maken van een risicoanalyse. Vanaf jaar 2 bieden we het onderwijs flexibel aan: de inhoud, vakken en opdrachten staan natuurlijk vast, maar jij bepaalt in welke volgorde je deze elementen afrondt.

Venlo

In Venlo ga je tijdens het tweede jaar aan de slag met het ontwikkelen van je ondernemerschapsvaardigheden in de StartUp Factory

Eindhoven

Na je stage in het tweede jaar ga je je ook in het derde jaar verdiepen in de drie rollen: financial controller, business controller en business/data analyst. In dit jaar staat de digitalisering, automatisering en internationale bedrijfsvoering centraal. Ook kun je in het derde studiejaar een minor gaan volgen in het binnen- of buitenland.

Venlo

Het derde jaar in Venlo staat in het teken van je minor en stage. 

Eindhoven

Als je je minor nog niet gevolgd hebt in jaar 3, dan kun je er ook voor kiezen om dat te doen tijdens de eerste helft van jaar 4. Heb je je minor wel gevolgd? Dan ben je dit half jaar bezig met het werken aan projecten en het behalen van de laatste vakken.

Je sluit de opleiding af met een afstudeerstage van 20 weken waarin je zelfstandig een opdracht uitvoert bij een door jou gekozen bedrijf. Hiermee laat je zien dat je alles in huis hebt om aan de slag te gaan als financial controller, business controller of business/data analist.

Venlo

In Venlo volg je in het laatste jaar nog vakken als Finance, Controlling en Business Intelligence. Ook werk je aan je afstudeeropdracht. 

 

Vragen? Stel ze aan een van onze Finance & Control studenten!

WhatsApp met Louise

Student Finance & Control (Eindhoven)

Hulp nodig? Stuur mij een appje

WhatsApp met Carly

Student Finance & Control (Venlo)

Hulp nodig? Stuur mij een appje
 

Na je opleiding

Na het vierde jaar ben je helemaal klaar voor een goede start van jouw carrière. Je kunt bij allerlei organisaties terecht; van mkb-bedrijven en grote corporate organisaties tot overheden, zelfs internationaal. Studenten van Fontys Finance & Control gaan onder meer aan de slag als:  

 • Business controller
 • Financial controller
 • Business analist
 • Treasurer
 • Risicoanalist
 • Data analist
 • Consultant

Doorstuderen 
Na je bachelor kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld bij Fontys de post-bachelor Controlling volgen waarin we je opleiden tot controller: één van de meest gewilde functies in het bedrijfsleven en de non-profit sector! Uiteraard kun je er ook voor kiezen aan een universiteit te studeren. Bij Fontys bieden we ook verschillende relevante masteropleidingen aan:

 

Alumni aan het woord

Afgestudeerde Finance & Control studenten vertellen je graag over hun ervaringen na de opleiding Finance & Control. Ben je benieuwd welke richtingen je op kunt met deze studie? Kijk dan even naar een van onderstaande video's. Zo krijg je een inkijkje in het werkveld waar je later terecht komt. Ties, Bart en Parasto vertellen je graag meer!

Alumnus Bart Hurkmans van de opleiding Finance & Control

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Alumnus Parasto Kaaby van de opleiding Finance & Control

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Alumnus Ties Meesters van de opleiding Finance & Control

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

 

Agenda

Meld je hier aan voor één van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de opleiding voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een Open dag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.

Meelopen Finance & Control (Venlo) | Venlo
06 dec 2023 11:00 - 16:00
Programma
nog 7 plaatsen
Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.


Programma:

Tijdens deze meeloopdag maak je kennis met het werkveld Finance & Control. Je gaat ervaren hoe het is om te studeren op het hbo. Je volgt een reguliere les en je sluit aan bij een project. Daarnaast spreek je eerste- en tweedejaars studenten. Afsluitend gaan de betrokken docenten jou meenemen in de inhoud van de opleiding.

We verwachten je om 11:00 uur in de centrale hal van gebouw W1 (Venlo). Om ca. 16:00 uur sluiten we gezamenlijk de dag af en kunnen we jouw laatste vragen beantwoorden. De lunch wordt verzorgd.

  Proefstuderen Finance & Control | Eindhoven
  08 feb 2024 10:00 - 12:30
  Programma

  Tijdens deze proefstudeerdag maak je kennis met de wereld van Finance & Control. Daarnaast krijg je een kijkje in het studeren op het hbo. Je spreekt huidige studenten, docenten, krijgt een rondleiding, werkt aan een casus en we gaan inhoudelijk in op de opleiding.

  Op de proefstudeerdag verwachten we je tussen 09.45 uur en 10:00 uur in de centrale hal van gebouw R3 aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven. In de hal word je opgevangen door één van onze studenten. De ingang is aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan.

  Proefstuderen Finance & Control | Eindhoven
  28 mrt 2024 10:00 - 12:30
  Programma

  Tijdens deze proefstudeerdag maak je kennis met de wereld van Finance & Control. Daarnaast krijg je een kijkje in het studeren op het hbo. Je spreekt huidige studenten, docenten, krijgt een rondleiding, werkt aan een casus en we gaan inhoudelijk in op de opleiding.

  Op de proefstudeerdag verwachten we je tussen 09.45 uur en 10:00 uur in de centrale hal van gebouw R3 aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven. In de hal word je opgevangen door één van onze studenten. De ingang is aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan.

  Proefstuderen Finance & Control | Eindhoven
  18 apr 2024 10:00 - 12:30
  Programma

  Tijdens deze proefstudeerdag maak je kennis met de wereld van Finance & Control. Daarnaast krijg je een kijkje in het studeren op het hbo. Je spreekt huidige studenten, docenten, krijgt een rondleiding, werkt aan een casus en we gaan inhoudelijk in op de opleiding.

  Op de proefstudeerdag verwachten we je tussen 09.45 uur en 10:00 uur in de centrale hal van gebouw R3 aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven. In de hal word je opgevangen door één van onze studenten. De ingang is aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan.

  Proefstuderen Finance & Control | Eindhoven
  06 jun 2024 10:00 - 12:30
  Programma

  Tijdens deze proefstudeerdag maak je kennis met de wereld van Finance & Control. Daarnaast krijg je een kijkje in het studeren op het hbo. Je spreekt huidige studenten, docenten, krijgt een rondleiding, werkt aan een casus en we gaan inhoudelijk in op de opleiding.

  Op de proefstudeerdag verwachten we je tussen 09.45 uur en 10:00 uur in de centrale hal van gebouw R3 aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven. In de hal word je opgevangen door één van onze studenten. De ingang is aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan.

  Hbo voorbereiding havo/vwo Finance Festival | Eindhoven
  28 sep 2023 14:45 - 17:00
  Programma
  Aanmelding gesloten

  Finance Festival


  Heb je enig idee wat er allemaal financieel komt kijken bij het organiseren van een festival? Hoe zorg je ervoor dat een festival winst maakt?
  Met dit vraagstuk ga je aan de slag tijdens het hbo voorbereidingsprogramma. Je ontdekt wat het beroep van een financieel professional inhoudt. Tijdens individuele- en groepsopdrachten doe je op verschillende manieren kennis op over het vakgebied.
  Je krijgt in dit hbo voorbereidingsprogramma financiële vraagstukken over een festival dat aansluit bij de vaardigheden die nodig zijn om te studeren aan het hbo.
  Het doel van dit programma is je kennis te laten maken met studeren aan het hbo, de veelzijdigheid van het financiële vakgebied en natuurlijk te ervaren of een financiële studie bij je past.

  Wat voor vaardigheden zijn belangrijk bij een financieel beroep?

  • Analytisch denkvermogen: Het vermogen om complexe financiële gegevens te begrijpen en te analyseren.
  • Communicatieve vaardigheden: Het vermogen om financiële informatie op een duidelijke en begrijpelijke manier te communiceren met anderen.
  • Oog voor detail: Het vermogen om nauwkeurig te werken en fouten te voorkomen.
  • Teamwerk: Het vermogen om effectief te werken in een team en samen te werken met anderen.
  • Klantgerichtheid: Het vermogen om de behoeften van klanten te begrijpen en te voldoen aan hun financiële behoeften.

  Hieronder alvast een korte introductie van de drie financiële opleidingen van Fontys.

  1. Ben jij geïnteresseerd in bedrijven en cijfers?
   Tijdens de opleiding Accountancy leer je alles over het controleren en adviseren van financiële administraties van bedrijven.
   Je leert bijvoorbeeld hoe je jaarrekeningen opstelt en hoe je belastingaangiften doet. Je wordt opgeleid tot vertrouwenspersoon voor bedrijven.
  2. Heb je iets met de dynamische financiële wereld en vind je het leuk om mensen en bedrijven te adviseren over hun financiële en fiscale toekomst?
   Tijdens de opleiding Finance, Tax and Advice leer je alles over financiële analyses, belastingwetgeving en adviesvaardigheden.
   Je wordt opgeleid tot een financiële expert die in staat is om complexe financiële vraagstukken op te lossen.
  3. Wil jij later de financiële motor van een organisatie goed laten functioneren?
   Tijdens de opleiding Finance & Control leer je hoe je bedrijfsprocessen kunt optimaliseren en hoe je financiële risico's kunt beheersen.
   Je wordt opgeleid tot adviseur van het management die strategische beslissingen kan nemen op basis van financiële gegevens.

  Wat ga je doen?

  In acht bijeenkomsten focus je je op de financiële beroepen en de vaardigheden die je daarbij nodig hebt.
  Het hbo-voorbereidingsprogramma geeft je inzicht in wat er allemaal komt kijken bij deze beroepen.

  Bijeenkomst 1: Kennismaking en introductie
  Wat moet je eigenlijk leren om een financieel beroep te kunnen uitoefenen? Welke kwaliteiten en vaardigheden zijn hiervoor nodig? Tijdens de eerste bijeenkomst maak je kennis met de drie financiële opleidingen. Daarnaast maak je kennis met je begeleiders en oud-leerlingen van jouw school die nu bij ons studeren.

  Bijeenkomst 2 en 3: Informatie verzamelen & analyseren
  Als financieel professional is het belangrijk om gegevens te verzamelen en te analyseren om betere beslissingen te nemen op basis van feiten en trends. Hierdoor kun je de financiële gezondheid van een organisatie beter begrijpen en strategieën ontwikkelen om succesvol te zijn. Tijdens bijeenkomst 2 ga je aan de slag met de juridische en fiscale aspecten van het festival, zoals het regelen van een vergunning, een verzekering en de belasting. Tijdens bijeenkomst 3 ga je aan de slag met
  de bedrijfseconomische aspecten van het festival, zoals het bepalen van de risico’s en het maken van een investeringsbegroting.

  Bijeenkomst 4 en 5: Samenwerken

  Als financieel professional is het belangrijk om goed samen te werken met anderen, omdat financiële taken vaak te maken hebben met verschillende afdelingen
  binnen een organisatie. Samenwerken betekent dat je goed communiceert, informatie deelt en samenwerkt met anderen om financiële doelen te bereiken en de organisatie succesvol te maken. Tijdens bijeenkomst 4 en 5 richt je je op de vaardigheid samenwerken in een groep en ga je samen aan de slag met het maken van een plan van aanpak. Je leert ook dat persoonlijke veranderingen, zoals een relatiebreuk financiële gevolgen heeft.

  Bijeenkomst 6 en 7: Rapporteren
  Als financieel professional is rapporteren belangrijk omdat het helpt om financiële informatie en resultaten op een gestructureerde manier te communiceren aan belanghebbenden, zoals het management, investeerders en andere stakeholders. Zo zorgt deze informatie ervoor dat zij geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.
  Tijdens bijeenkomt 6 en 7 ga je aan de slag met het financiële rapport. Je leert de informatie en adviezen schriftelijk vast te leggen in een aantrekkelijke en overzichtelijke rapportage.

  Bijeenkomst 8: Eindpresentatie en evaluatie
  Tijdens deze laatste bijeenkomst mag je laten zien waar je al die maanden zo hard aan hebt gewerkt! Samen met je groep voer je een adviesgesprek met de ‘fictieve’ klant.
  Je bespreekt jullie adviezen en beantwoord de vragen van de klant. Ook bespreken we wat je hebt geleerd tijdens dit programma en wat je hieruit meeneemt naar de toekomst.

  Als je dit hbo-voorbereidingsprogramma gaat volgen, ben je er zeker van dat je:

  • Leert hoe je informatie verzameld, analyseert en omzet naar een financiële rapportage.
  • Oefent in adviseren en beargumenteren in de vorm van een adviesgesprek/ presentatie.
  • Het eerste leerjaar van de 3 financiële opleidingen beter leert kennen.
  • Een indruk krijgt van de vaardigheden, kennis en houding die nodig zijn om op hbo-niveau een financiële opleiding te volgen.
  • Kennis hebt gemaakt met toekomstige medestudenten en de opleidingslocatie.

  Data bijeenkomsten

  28 september 2023
  12 oktober 2023
  2 november 2023
  23 november 2023
  7 december 2023
  14 december 2023
  11 januari 2024
  1 februari 2024

  Contactpersoon

  Heb je vragen, neem dan contact op met Vera van Hek

  Fontys Campus Rachelsmolen gebouw R3/4

  Rachelsmolen 1, Eindhoven

  Locatiekaart op adres: Rachelsmolen 1, Eindhoven

  Aanwezigheidsplicht

  Het hbo voorbereidingsprogramma wordt op locatie gegeven. 100% aanwezigheid is een voorwaarde voor deelname.

  Hbo voorbereiding mbo Financieel | Eindhoven
  24 nov 2023 09:00 - 12:00
  Programma
  Aanmelding gesloten

  Ben jij geïnteresseerd in organisaties en cijfers? Ben je leergierig en weet je zaken goed uit leggen? Dan ben jij een accountant in spé! Tijdens de opleiding Accountancy word je opgeleid als vertrouwenspersoon voor de ondernemer.

  Heb je iets met de dynamische financiële wereld en vind je het leuk om mensen en bedrijven te adviseren over hun financiële en fiscale toekomst? Bij Finance, Tax and Advice duik je diep in de financiële kennis en word je opgeleid tot financieel of fiscaal expert.

  Werk jij graag met cijfers en lijkt het je leuk om te leren hoe een balans van een bedrijf werkt? Tijdens de opleiding Finance & Control word je in contact gebracht met verschillende bedrijven en bijbehorende projecten en leer je hoe je de financiële motor van een organisatie goed laat functioneren.

  Door deel te nemen aan dit voorbereidingsprogramma leer je het verschil tussen deze drie opleidingen te herkennen en kun jij bewust je keuze maken.

  Je krijgt in dit hbo voorbereidingsprogramma financiële vraagstukken over een festival dat aansluit bij vier vaardigheden die nodig zijn voor het studeren aan het hbo:

  1. Informatie verzamelen & analyseren

  2. Samenwerken

  3. Rapporteren

  4. Adviseren en beargumenteren

  Placeholder for Fontys video
  Door deel te nemen aan dit voorbereidingsprogramma leer je het verschil tussen deze drie opleidingen te herkennen en kun jij bewust je keuze maken.

  In vijf bijeenkomsten focussen we onder andere op de financiële beroepen.

  Het hbo voorbereidingsprogramma geeft je inzicht in wat er allemaal komt kijken bij deze beroepen.

  Zo leer je tijdens dit hbo voorbereidingsprogramma:
   

  Op de eerste dag … de drie opleidingen kennen samen met oud mbo-studenten die nu bij ons studeren.

  Op de tweede dag … hoe je betrouwbare bronnen kan zoeken bij financiële vraagstukken.

  Op de derde dag … richt je je op de vaardigheid samenwerken in een groep. Je werkt als team aan de financiële vraagstukken.

  Op de vierde dag … ga je het financiële rapport afronden. Je leert de informatie en adviezen schriftelijk vast te leggen in een aantrekkelijke en overzichtelijke moderne PowerPoint-rapportage.

  Op de vijfde dag … ga je met je groep de adviezen bespreken met de ‘fictieve’ klant. In dit klantgesprek geef je ook antwoord op de gestelde vragen.

  Als je dit hbo voorbereidingsprogramma gaat volgen, ben je er zeker van dat je:

  • Dat je het eerste leerjaar van de 3 opleidingen beter leert kennen.
  • Informatie gaat verzamelen en gaat analyseren.
  • Samenwerkt met anderen.
  • Leert hoe je informatie filtert naar een aantrekkelijke en overzichtelijke moderne PowerPoint-rapportage.
  • Oefent in adviseren en beargumenteren in de vorm van een adviesgesprek.
  • Een indruk krijgt van de vaardigheden, kennis en houding die van belang zijn om op hbo-niveau een financiële opleiding te kunnen volgen.
  • Inzicht hebt in hoe studenten de opleiding beleven.
  • Meer duidelijkheid krijgt ten aanzien van de keuze tot het wel of niet verder studeren.

  Je kunt je tot 10 november aanmelden voor dit hbo voorbereidingsprogramma. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.


  Contactpersoon

  Stel je vragen aan Maikel van den Brink

  06-23800573
  m.vandenbrink@fontys.nl

  Contactpersoon

  Stel je vragen aan Maikel van den Brink

  088-5087719
  m.vandenbrink@fontys.nl

  Data van de bijeenkomsten zijn:

  • vrijdag 24 november 2023
  • vrijdag 8 december 2023
  • vrijdag 15 december 2023
  • vrijdag 12 januari 2024
  • vrijdag 19 januari 2024

  Aanwezigheidsplicht

  Het 5-daags voorbereidingsprogramma wordt op locatie gegeven. 100% aanwezigheid is een voorwaarde voor deelname.

  Open Dag
  20, 21 jan 2024
  Programma

  Heb jij al een paar opleidingen in gedachten? Fijn! Dan is het tijd voor de volgende stap. Bezoek onze open dag en kom sfeer proeven, want of het écht klikt merk je het beste op onze campus. Onze studenten en docenten leiden je met plezier rond.

  Onze open dagen zijn op:

  20 januari 2024 in Den Bosch, Sittard, Tilburg en Utrecht

  21 januari 2024 in Eindhoven en Venlo

  Wil jij erbij zijn? Laat je gegevens achter en krijg als eerste bericht.

  Meer weten over de opleiding Finance & Control

  Tijdens een dagje meelopen word je gekoppeld aan een van onze studenten. Je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee en kun je met studenten en docenten praten. Zij vertellen je graag wat de studie inhoudt en hoe het is om bij Fontys te studeren. 

  Meelopen bij Finance & Control in Venlo

  In Venlo kun je meelopen op specifieke data, kies daarvoor een van de onderstaande data.

  Meelopen Finance & Control (Venlo) | Venlo
  06 dec 2023 11:00 - 16:00
  Programma
  nog 7 plaatsen
  Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.


  Programma:

  Tijdens deze meeloopdag maak je kennis met het werkveld Finance & Control. Je gaat ervaren hoe het is om te studeren op het hbo. Je volgt een reguliere les en je sluit aan bij een project. Daarnaast spreek je eerste- en tweedejaars studenten. Afsluitend gaan de betrokken docenten jou meenemen in de inhoud van de opleiding.

  We verwachten je om 11:00 uur in de centrale hal van gebouw W1 (Venlo). Om ca. 16:00 uur sluiten we gezamenlijk de dag af en kunnen we jouw laatste vragen beantwoorden. De lunch wordt verzorgd.

   Mocht je op de vaste data in Venlo niet kunnen is het altijd mogelijk om op een ander moment te komen meelopen.

   Meelopen bij Finance & Control in Eindhoven

   Op dit moment is er geen mogelijkheid om mee te lopen met een student in Eindhoven omdat er geen passend onderwijsaanbod is.

   Scroll door de agenda en krijg een sneak preview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere proefcolleges volgen en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de opleiding bij je past.

   Open de Sneak Preview

   Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.


   Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en laptop.   


   Op  DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. 

   Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
   Meld je, bij voorkeur, vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren.

   Aanmelden na 1 mei? Informeer bij de opleiding naar de mogelijkheden.

   Houd je Studielink berichten in de gaten, deze ontvang je ook op het emailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Vanaf half mei is het mogelijk om je betaalgegevens in te voeren in Studielink.

   Stap 2: Je wordt uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.
   De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.

   Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

   Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

    

   Veelgestelde vragen

   Beide opleidingen zijn brede businessopleidingen. De opleiding Finance & Control richt zich vooral op financieel management en advies, zoals hoe je met geld omgaat, budgetten maakt en slimme financiële beslissingen neemt in een bedrijf. De opleiding Bedrijfskunde gaat over het begrijpen en verbeteren van hoe een bedrijf werkt, inclusief strategieën en management en behandelt ook onderwerpen zoals personeelszaken en marketing. Dus Bedrijfskunde kijkt naar het grote plaatje van een bedrijf, terwijl Finance & Control vooral kijkt naar het slim omgaan met geld en financiën voor een succesvol bedrijf.
   Na het behalen van je HBO-opleiding Finance & Control varieert het startsalaris meestal tussen de € 2.300,- en € 2.900,- per maand. Naarmate je meer ervaring opdoet en groeit in je functie, kan je salaris stijgen tot ongeveer € 3.800,- tot € 5.500,- per maand. Verdere groei in salaris is mogelijk als je je specialiseert, leidinggevende posities bereikt of aanvullende opleidingen volgt. Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en kansen aan te grijpen voor een succesvolle loopbaan.