Sprint naar content

Meer weten

Meer weten

Vind je het lastig een keuze te maken? Vraag de studentcoach van je opleiding om hulp. Daarna nog steeds twijfels? Maak een afspraak met een studiekeuzeadviseur.

Sommige opleidingen/instituten bieden ook minoren aan specifiek voor studenten van eigen opleiding/instituut. Deze minoren vind je niet terug in het overzicht op deze website maar op de portal van jouw opleiding of instituut.

Het doel van de minorregeling is om je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minorregeling kun je als student rechten ontlenen.

Als student bij Fontys kun je er ook voor kiezen om ergens anders een minor te volgen. Je kunt dan kun je kiezen voor:

  • een minor in het buitenland (kijk dan bij de Buitenlandminor voor meer informatie), of
  • een externe minor, bij een andere instelling voor Hoger Onderwijs in Nederland. Kijk daarvoor op de website van Kies op Maat.

Je mag een minor kiezen als je de propedeuse van je hbo-bachelor hebt behaald. De minoren in het Fontysassortiment worden bijna allemaal in voltijd uitgevoerd en de meesten worden twee keer per jaar aangeboden: in september en in februari.

Zorg wel dat je bij je eigen opleiding nagaat of er geen overlap is met je major. Dat staat vermeld in de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van je opleiding, raadpleeg zo nodig je studieloopbaanbegeleider. Daar kun je ook terecht als je een minor wilt kiezen die door je eigen opleiding wordt aangeboden.

Bij de deeltijdopleidingen is het anders ingericht. Bij sommige opleidingen kun je een minor afzonderlijk volgen, anderen hebben het in het majorprogramma verwerkt. Als je wilt weten hoe het zit bij jouw opleiding dan kun je terecht bij je opleidingsbegeleider.