Sprint naar content

Inhoud van de studie

Hieronder vind je de veelgestelde vragen en antwoorden over de inhoud van de studie. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact op met ons klantcontactcentrum. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 08850 80000 (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 - 17:00 uur) of stel je vraag via onderstaand contactformulier.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Bij de opleidingsinformatie op de website (voltijd) proberen we waar mogelijk inzicht te geven van de inhoud van de opleiding of cursus, aangezien dit sterk verschilt per opleiding. Kijk daarom op de pagina van de cursus of opleiding van jouw keuze. Voor Professionals (deeltijd), klik je hier. Mocht je nog vragen hebben over de inhoud dan mag je altijd contact opnemen met administratie van de opleiding. Zij kunnen jouw vragen beantwoorden of je doorverbinden met een adviseur of docent.
Dat verschilt per opleiding. Er zal ook gekeken moeten worden of je huidige functie of werkveld aansluit bij de onderwijspraktijk. Neem daarom contact op met de opleidingscoördinator of adviseur van de opleiding die je wilt gaan doen. Ook de administratie van de opleiding kan je hierover meer vertellen.

Een vol- of deeltijd bachelor duurt 4 jaar. Een Associate Degree duurt 2 jaar. Voor een master, cursus of training geldt een andere studieduur. Hoe lang zo'n studie of cursus of training duurt staat altijd aangegeven bij de opleidingsinformatie.

Informatie over de lestijden ontvang je als voltijd student voor aanvang van de opleiding. Kijk hiervoor op fontys.nl/goedestart

Ben je Professional en studeer je in deeltijd? Dan zijn er vaak vaste lesavonden. Bij sommige opleidingen maak je met de begeleider afspraken over de studiemomenten. Bij korte cursussen is er meestal een vaste avond in de week. Kijk hiervoor bij de opleidingsinformatie.

Ook mogelijke vrijstellingen bespreek je met de opleiding. Deze kunnen de opleidingsduur mogelijk verkorten.

Contactformulier

Heb je een vraag?

Heb je een tip of wil je reageren op Fontys-informatie, dan kun je terecht bij het Klantcontactcentrum van Fontys Hogescholen.

Dit kan telefonisch via het telefoon-nummer 08850 80000 of via onderstaand formulier.