Sprint naar content

Verlies en rouw

Tijdens deze training verkrijg je een beter inzicht in je eigen rouwtijd en eigen rouwarbeid. De volgende onderwerpen komen aan bod: wat is rouw?, eigen 'rouwtijd', verklaringsmodellen, gemis en herinneringen, afscheid, emoties en troost.

Hoe 'overleef' je verlies en rouw?

In deze training gaat het niet zozeer over het verwerken, maar eerder over het 'overleven' van verlies en rouw. En daarbij gaat het vooral om jouw persoonlijke manier van omgaan met verlies en rouw, jouw persoonlijke reacties na het overlijden van een dierbare, een naaste. Of het nu gaat om klein verdriet of groot verdriet, iedereen ‘verdraagt’ verlies op een eigen individuele manier. Gevoelens van onbegrip, verdriet, pijn, boosheid…... de uitingsvormen kunnen erg verschillen. Als dat ook ingrijpende gevolgen heeft voor bijvoorbeeld je studie, kan het delen van ervaringen met elkaar een verzachtende werking hebben en steun bieden. 

Methodieken 

  • Gerichte aandacht voor de persoonlijke ervaring(-en) en emoties 
  • Verduidelijking van het unieke verlies- en rouwproces 
  • Verwerkingsopdrachten, levensverhaal, rituelen 
  • Integreren en versterken 

Monique Römkens: 'je hebt jouw last zelf te dragen, maar het hoeft niet alleen. Vanuit verbinding verkennen we samen wat jij nodig hebt om persoonlijk te kunnen groeien en welk tempo bij jou past'.

Praktische informatie

  • Een training bestaat uit zes bijeenkomsten
  • Een trainingsgroep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 studenten
  • De training is gratis

Aanmelden

Deze training zal dit studiejaar (2023-2024) helaas niet meer aangeboden worden. Uiterlijk in oktober worden de data van de trainingen van het nieuwe studiejaar hier gepubliceerd.

Heb je vragen?

Stuur een mailtje naar istudent@fontys.nl