Sprint naar content

Dyscalculie

Het kan zijn dat je door dyscalculie problemen hebt met het begrijpen van getallen, het oplossen van berekeningen of het begrijpen van ruimtelijke concepten. Heb jij dyscalculie en studeer je bij Fontys? Kijk dan snel hieronder waar Fontys jou mee kan helpen.
Sfeerafbeelding Fontys

Wat is het?

Dyscalculie is een leerstoornis op het gebied van rekenen en wordt gekenmerkt door hardnekkige problemen met het leren en het vlot en accuraat oproepen en toepassen van reken- en wiskundekennis. Het automatiseren van rekenhandelingen komt niet of heel moeizaam tot stand. Dyscalculie is niet gerelateerd aan intelligentie, maar aan de manier waarop de hersenen informatie verwerken.

Wat kan ik zelf doen?

Blijf oefenen met rekenen. Maak een afspraak met een studentendecaan als je als je op zoek bent naar mogelijkheden of hulpmiddelen die studeren makkelijker voor jou maken. Samen bekijken we wat jij nodig hebt.


Trainingen

We bieden verschillende trainingen aan voor studenten, wellicht is één van onderstaande trainingen uit ons aanbod interessant voor jou.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Contact team Studentenbegeleiding

  • Als je een aanvraag wil doen voor voorzieningen bij de examencommissie van je opleiding, maak dan eerst een afspraak met een studentendecaan.  Zorg ervoor dat je bij de afspraak je dyscalculieverklaring ter inzage voor de studentendecaan bij de hand hebt.