Sprint naar content

Dyslexie

Het kan zijn dat je door dyslexie problemen hebt met lezen en/of spellen. Dit kan ook effect hebben op je zelfvertrouwen of ertoe leiden dat je last krijgt faalangst. Heb jij dyslexie en studeer je bij Fontys? Kijk dan snel hieronder waar Fontys jou mee kan helpen.
Sfeerafbeelding Fontys

Wat is het?

Dyslexie is een ernstig en hardnekkig lees- en/of spellingsprobleem. Kenmerken zijn moeizaam lezen en spellen, waarbij het proces onvoldoende is geautomatiseerd. Ondanks intensieve training blijven de problemen vaak bestaan. Dyslexie is niet gerelateerd aan intelligentie, maar aan de manier waarop de hersenen informatie verwerken. Blijvende problemen met lezen en/of spellen kunnen leiden tot een verminderd zelfvertrouwen of de ontwikkeling van faalangst.

Wat kan ik zelf doen?

Blijf oefenen met lezen en spellen. Maak een afspraak met een studentendecaan als je als je op zoek bent naar mogelijkheden of hulpmiddelen die studeren makkelijker voor jou maken. Samen bekijken we wat jij nodig hebt.


Webinars over studeren met bijzondere omstandigheden

Tijdens deze webinars krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die Fontys biedt om studeren voor jou mogelijk te maken. Onder bijzondere omstandigheden verstaan we onder andere een functiebeperking (autisme, AD(H)D), dyscalculie, dyslexie), maar ook een psychische, zintuiglijke, auditieve of lichamelijke beperking.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Trainingen

We bieden verschillende trainingen aan voor studenten, wellicht is één van onderstaande trainingen uit ons aanbod interessant voor jou.

Contact team Studentenbegeleiding

Als je functiebeperking een belemmering vormt voor je studievoortgang en/of je wil (tentamen)voorzieningen aanvragen, maak dan een afspraak bij een studentendecaan.