Sprint naar content

Inschrijven voor een andere opleiding

Wil je per 1 september starten met een andere opleiding binnen Fontys? Kies dan de optie ‘niet herinschrijven’ in Studielink. Vervolgens kun je je zelf inschrijven voor je nieuwe opleiding via Studielink. Doe dit voor 1 september. Zie hieronder het stappenplan. Wil je gedurende het studiejaar overstappen naar een andere opleiding? Doe dan in Studielink een Verzoek Tot Uitschrijving (VTU) voor je huidige opleiding en een Verzoek tot Inschrijving (VTI) voor je nieuwe opleiding.
Sfeerafbeelding Fontys


Ga naar www.studielink.nl en klik op de button ‘inloggen met DigiD’.

Zodra je bent ingelogd, haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen.

LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

  • Bevestig altijd je gegevens.
  • Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Hierbij geef je aan welke opleiding je wilt gaan volgen en wanneer je wilt starten. Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink dashboard.

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen!

Hoe werkt het?

  • Je meldt je aan voor een (of meerdere) opleiding(en) via Studielink. We adviseren je om voordat je je aanmeldt voor een opleiding deel te nemen aan in ieder geval één studiekeuzeactiviteit. Zie hiervoor de studiekeuzeactiviteiten agenda.
  • We sturen je een korte online vragenlijst over je studiekeuze en je verwachtingen.
  • Als je de vragenlijst invult, nodigen we je uit voor een check-in gesprek en bespreken we de antwoorden uit de vragenlijst. Bij sommige opleidingen kunnen aanvullende activiteiten georganiseerd worden zoals een rekenoefening.
  • Je krijgt een persoonlijk studiekeuzeadvies.
  • Als je aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet schrijven we je in.
  • Je start met je opleiding, van harte welkom!

Heb je je na 1 mei aangemeld?

Als je je namelijk ná 1 mei aanmeldt dan kán, in het geval van een negatief studieadvies, je inschrijving geweigerd worden. Als je het niet eens bent met je uiteindelijke advies, of als er bijzondere omstandigheden zijn dan kun je bezwaar maken. In de Regeling studiekeuzeadvies staat beschreven hoe je bezwaar kunt aantekenen.

Veelgestelde vragen studiekeuzecheck

Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld uiterlijk vóór 1 september.

  • Een machtiging afgeven kan vanaf half mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail.
  • De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.

Meer informatie over het collegegeld vind je hier.

Ben je nog geen 18? Lees dan: Hoe regel ik mijn betaling als ik nog minderjarig (<18 jr) ben?