Sprint naar content
English

Cursus tonen in Pro zoeker

Cursuspagina's die gekoppeld zijn aan Progress en in XC de status gepubliceerd hebben worden automatisch getoond in het Pro platform. Cursussen worden getoond met een afbeelding en titel. Wanneer iemand over de cursus hovert met de muis wordt er ook een korte inhoudelijke beschrijving getoond, evenals de lesplaats(en) en startdatum.

Hoe plaats je de korte omschrijving?

 • Voeg de SEO widget toe aan je widget balk en ga hiernaar toe
 • Plaats een korte omschrijving in het vlak onder 'Meta Discription'. Deze mag maximaal 160 tekens zijn!
 • Klik op 'Opslaan'

Hoe plaats ik het beeld?

 • Ga naar de eigenschappen van de cursuspagina
 • Je krijgt nu een pop-up te zien. Klik op het tabblad 'Metadata' .Onderaan deze pagina zie je 'Afbeelding voor opleidingzoeker' staan.
 • Selecteer een afbeelding via 'Bestand kiezen'. Let op! Deze moet het formaat 640 x 320 pixels hebben en voldoen aan de richtlijnen van Fontys Pro.
 • Klik op 'Opslaan'

Ik kan mijn cursus niet vinden via het Pro platform. Waar ligt dat aan?

Het wel of niet activeren van zoekfilters in de opleidingenzoeker wordt bepaald door de cursusinstellingen in Progress. Dit is een volledig automatisch proces vanuit Progress naar de opleidingenzoeker. Je kunt zoekresultaten filteren op:

 1. Vakgebied
 2. Opleidingstype
 3. Kosten
 4. Lesplaats
 5. Duur

Acitveren Lesplaats in Pro platform

Een cursus kan alleen met de filter lesplaats worden gevonden als de cursus in Progress geroosterd is. Is de cursus niet geroosterd dan is hij wel te vinden met de andere filters. Als je de inschrijving van een cursus nog niet wil openzetten maar wel de filter lesplaats wilt activeren, dan kun je in Progress een cursus roosteren en de inschrijfmogelijkheid nog niet aanzetten. Op deze manier activeer je alsnog de filter lesplaats als zoekfunctie in de zoeker.

Activeren opleidingstype in Pro platform

In de opleidingenzoeker kun je selecteren op verschillende opleidingstypen. Welk opleidingstype aan een cursus hangt wordt bepaald door het opleidingsniveau wat in Progress geregistreerd staat. Heeft een cursus een hbo niveau dan is hij vindbaar onder cursus/training. Heeft een cursus een post-hbo niveau dan is hij vindbaar onder post-hbo opleiding.Cursuspagina's die gekoppeld zijn aan Progress en in XC de status gepubliceerd hebben worden automatisch getoond in het Pro platform. Cursussen worden getoond met een afbeelding en titel. Wanneer iemand over de cursus hovert met de muis wordt er ook een korte inhoudelijke beschrijving getoond, evenals de lesplaats(en) en startdatum.

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys