Sprint naar content

Sneakpreview Studieweek Leraar Geschiedenis

Sfeerafbeelding Fontys

Scroll door de agenda en krijg een sneakpreview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere filmpjes kijken en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de lerarenopleiding bij je past.

Het is nooit saai. Je hebt geen idee wat er gaat gebeuren omdat er zoveel afwisseling is. Je kunt een les tot in de puntjes voorbereiden, maar toch kan het dan nog compleet anders lopen. Soms is het één grote improvisatieshow.

Ben je (bijna) overtuigd van je keuze? Meld je dan aan om te komen meelopen. Superleuk en zo weet je zeker of dit de studie voor jou is.

Heb je vragen? Stel deze dan aan Joris van het Studenten Informatie Punt via Whatsapp.

04
Ma sept
05
Di sept
06
Wo sept
07
Do sept
08
Vr sept
03
Ma sept

Start school

Dag uit het leven van een student

Start school

Benieuwd hoe een dag uit het leven een student eruit ziet?

3 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

12u samen lunchen

To-dolijst

Huiswerk voor aankomende week

To-dolijst

Actielijst van onze student geschiedenis.

Terugblik excursie Verdun

Terugblik excursie Verdun

Benieuwd naar wat onze studenten vinden van de excursie in Verdun? Bekijk hier de video!

2 minuten
04
Di sept

Vakinhoud

Studenten krijgen een college over de vakinhoud. Kijk mee!

Vakinhoud

Studenten krijgen een college over de vakinhoud. Kijk met ze mee!

2 minuten

Opdracht klassenmanagement

Test jouw vaardigheden aan de hand van drie praktijkcasussen

Opdracht klassenmanagement

Als leraar ben je elke dag bezig met leerlinggedrag. Op dit gedrag probeer je als leraar invloed uit te oefenen. Je wilt bijvoorbeeld dat leerlingen bepaalde taken uitvoeren. Dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. De leerlingen geven aan dat ze hun best doen, maar jij ziet dat leerlingen met elkaar kletsen of afgeleid zijn door hun telefoon. Sommige dagen merk je vanaf het eerste uur dat leerlingen geen zin hebben in de les.

Hoe zorg je ervoor dat je de leerlingen dan toch weet uit te dagen/ hun nieuwsgierigheid weet te prikkelen? Hoe ga je om met lastige situaties met individuele leerlingen of met moeilijke momenten in de klas? Dit wordt ook wel goed klassenmanagement genoemd. Goed klassenmanagement kun je onder de knie krijgen door reflectie aan de hand van casuïstiek en oefening in de praktijk.

10 minuten

Stage-ervaringen

Stage-ervaringen

Hoe vinden onze studenten het om stage te lopen? In de video vertellen verschillende studenten over hun stage-ervaringen.

2 minuten

16u paar uurtjes werken in de bediening

Sfeerafbeelding Fontys
05
Wo sept

Quiz

Herken jij de vooroordelen over leraren?

Quiz

Over leraren bestaan veel vooroordelen. Doe de quiz en kom er achter wat waar is en wat niet.

5 minuten

Minicollege puberbrein

door Reggie

Minicollege puberbrein

Minicollege over het puberbrein door docent Reggie Berkers. In dit minicollege staat onze lerarenopleider stil bij hoe leerlingen leren.

7 minuten

17u oefenen voor FLOS-musical

Voorbereiden module

Contemporaine Geschiedenis politiek 1 en 2

Voorbereiden module

In deze module wordt een beeld geschetst van de ‘nieuwste’ of ‘contemporaine geschiedenis’ (1815-heden), met de nadruk op politiek-institutionele ontwikkelingen. Bekijk hieronder de volledige modulebeschrijving en werkvormen die hier bij horen.

5 minuten
06
Do sept

7u uurtje sporten

Sfeerafbeelding Fontys

Test je kennis

Benieuwd wat voor vragen je kunt verwachten tijdens een tentamen? Test hier je kennis!

Test je kennis

Je hebt interesse in de opleiding Leraar Geschiedenis van Fontys Lerarenopleiding Sittard, tof! We verwachten twee belangrijke zaken: Dat je graag docent wilt worden en dat je het vak geschiedenis inhoudelijk goed beheerst. Dit is belangrijk, want zo kun je op creatieve wijze de stof overbrengen op je leerlingen.

Kennis van het vak is essentieel. Om een goed beeld te krijgen van het eerste jaar, volgen hier een aantal voorbeeldvragen. Dit soort vragen kun je ook verwachten tijdens je tentamen in het eerste jaar.

Er zijn geen antwoorden toegevoegd, omdat er veel antwoorden goed zijn. Het belangrijkste is dat je goed schrijft en beargumenteert.

15 minuten

Les voorbereiden

Les voorbereiden

Je wilt je les voorbereiden. Hier heb je een werkvorm voor bedacht, maar is dit wel de juiste? Tijdens je studie heb je veel contact met je medestudenten. Zo is er altijd wel iemand die je kan helpen wanneer je twijfelt!

2 minuten

Lesgeven

Hoe breng je de lesstof over op leerlingen?

Lesgeven

Tijdens de opleiding verdiep je je in verschillende onderwerpen. Maar hoe breng je de lesstof vervolgens over op leerlingen? Onze studenten nemen je mee naar de basisschool, waar zij een van hun eerste lessen oefenen. Een paar weken later begint de echte stage: op een middelbare school of binnen het mbo. Spannend, maar door de goede voorbereiding ben jij er helemaal klaar voor!

2 minuten
07
Vr sept

Voorbereiding studiereis Marokko

Voorbereiding studiereis Marokko

Ieder jaar gaan de studenten op studiereis naar Marokko. Bekijk hier de sfeerbeelden en bereid je eigen trip naar het zuiden voor.

2 minuten

Quiz

Hoe herken je speciale leerlingen, bijvoorbeeld met autisme?

Quiz

Als leraar kun je te maken krijgen met kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen in je klas. Binnen de lerarenopleiding besteden we hier veel aandacht aan. Een voorbeeld van een ontwikkelingsstoornis is de autismespectrumstoornis (ASS). Wat weet jij al over autisme? Doe de quiz.

5 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

15u weekend! Vanaaf eten met de fam =)

Stel je vraag aan Joris van het studenten informatie punt via whatsapp: 06 283 666 49