Sprint naar content

Student Eefje over de opleiding Verpleegkunde

Sfeerafbeelding Fontys

'In het eerste jaar liep ik stage in een verzorgingstehuis, waar ik echt de basis van het vak heb geleerd. Mijn tweede stage liep ik in de psychiatrie, wat ik in het begin erg spannend vond, maar waar ik het uiteindelijk heel erg naar mijn zin had! Ik stelde mezelf heel vaak de vragen: waarom zou hij of zij dit gedrag vertonen? Wat wil diegene hiermee bereiken? En wat kan ik voor diegene betekenen?

Vroeger was verpleegkunde echt een vrouwenberoep en het verbaasd mij eigenlijk dat sommigen dit nog steeds zo zien. Nee, je hoeft geen vrouw te zijn om in de zorg te werken. Wat ik wel vaak zie, is dat mannen meer richting de technische en acute kant van de zorg trekken.

Wat ik hierna wil doen? Geen flauw idee! Dit komt ook doordat ik de GGZ interessant vind, maar ook het ziekenhuis trekt mij aan. Dit zijn twee totaal andere richtingen, maar beide erg leuk. Verpleegkunde is een heel breed beroep en op iedere werkplek heb je andere taken. Ik weet in ieder geval wel dat ik de juiste studiekeuze heb gemaakt en dat ik mijn kennis en ervaring kan inzetten om de ander te helpen.'